Nefes terapisi neden gereklidir?

Nefes terapisi, kişilerde yenilenme ve sağladığı iyileştirme gücü ile bilinen en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Nefes almanın insan vücudunda oluşturduğu etki, duygu ve düşüncelerle yaşam arasında bir köprüdür. Uygulanacak nefes teknikleri ile bilinç etkilenip, kişide fiziksel olarak iyileşme sağlanabilir. Nefesin aniden tetiklenmesi bilincin şekillenmesini sağlar. Geçmişte yapılan uygulamalarda insanlara su altında uzun süre kalıp, nefeslerini tutmaları istenirdi. Bu şekilde nefesi tutup, bilinç açılımı sağlanmak istenmiştir. Nefes terapileri meditasyonlar ve yoganın vazgeçilmez teknikleri arasına alınmıştır.  Sağlıklı bir vücut için yapılması gerekenler arasında;

  • Pozitif düşüncelere içinde olmaknefes terapisi
  • Düzgün ve doğru bir şekilde nefes almak
  • Bol miktarda su içmek

Doğru bir şekilde nefes alındığında yaşananlar nelerdir?

  • Nefes alma önce karın bölgesinde yani diyaframda başlar. Daha sonra yukarıya doğru göğse çıkar ve buradan bütün hücrelere yayılır. Nefes alındığı zaman önce karın, sonra göğüs bölümü şişer. Nefes verirken önce göğüs bölümü, sonra karın bölümü iner. Bu bir dalga halindedir ve dairesel bir döngüsü vardır. Bu hareketler zorlamadan ve farklı bir şekilde efor sarf etmeden oluşur. Nefesi bedeninize kabul ediyor ve rahat bir biçimde bırakıyorsunuz.
  • Nefes birbirine bağlantılı işlemler şeklinde çalışır. Yani nefes alıp verirken beklemek gerekmiyor. Siz nefesinizi alırken ve verirken buna izin verirsiniz. Bu yaşamın normal akışıdır.
  • Nefesi almak, nefes vermekten daha uzun sürer. Nefes alırken buna odaklanır, verirken ise bununla ilgilenmezsiniz. Uzun süre boyunca nefes alır, kendinizi hiç zorlamadan aldığınız nefesi geri verirsiniz. Bazen tedirginlik yaşandığında, istediğiniz gerçekleştiği zaman, içinizden derin bir ohh çeker ve siz rahatlarsınız. İşte nefes vermekte böyle bir durumdur.

Aldığınız nefesin anlattığımız biçimde olduğunu düşünüyorsanız, nefesle içinize aldığınız havayı tüm hücrelerinize ulaştırabiliyorsunuz demektir. Sağlıklı bir insan olduğunuzu, fiziksel bir rahatsızlığınız olmadığını, hayatın akışıyla uyum içinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Eğer bu tarz nefes almıyorsanız, nefes terapisi alıp, nefes alma alışkanlığınızı değiştirmelisiniz. Bu şekilde sizde hayatınızın akışına yön verebilirsiniz. Kişiler nefes alışkanlıklarını yıllar içerisinde değiştirip, bunun doğal bir durum olduğunu düşünür. Gerçekten doğru nefes almayı bilmezler. Sığ bir biçimde nefes alanlar, nefes terapisini aldıklarında gerçek nefesi nasıl alacaklarını öğrenirler. O güne kadar aldıkları nefesin yanlış olduğunun farkına ancak bu şekilde varabilirler.

Nefes terapisinin aşamaları nedir?

Terapinin insanlar için duygusal, fiziksel ve ruhsal bölümleri vardır. Terapinin ardından hücrelerin tamamına daha fazla oksijen ulaştığından, vücudunuz kendini onarmaya başlar, kısacası içine yaşamın kendisini sokar. Bunun sonucunda;

  • Hücreler daha hızlı yenilenir, saçlarda ve ciltte canlanma artar.
  • Bağışıklık sistemi daha güzel çalışır.
  • Vücuda giren oksijenin artması, kanser gibi hastalıklara yaşama şansı tanımaz.
  • Ağrılar ve kronikleşmiş olan ağrılarda düzelmeler olur.
  • Oksijenin daha fazla alınması, metabolizmayı daha hızlı çalıştırır. Bunun sonucunda yediğiniz besinler daha kolay yakılır.

Bir Cevap Yazın