Nefes darlığına bitkisel çözüm önerileri nelerdir?

Nefes darlığı tedavi edilebilir rahatsızlıklar arasında yer alır. Ancak her hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin ve tedavinin büyük önemi vardır. Nefes darlığı kişide zorlu ve yorucu, güçlükle nefes alıp verme gibi etkiler yapar. Nefes darlığının olması akciğerden kaynaklanan rahatsızlıkların yanında, kalp hastalığını da düşündürür. Bunların dışında kansızlıkta, zehirli guatr gibi hastalıklarda nefes darlığı görülebilir. Aşırı kilolu, kan basıncının düzensiz olması ve hareketsiz yaşam yüzünden, başka hastalıklar olmasa bile nefes darlığı çekilebilir. Nefes darlığının kalple ilgili olan en önemli sebebi kalp yetmezliğinin olmasıdır. Nefes darlığı tıbbi olarak tedavi edilirken, bitkisel ürünler kullanılıp hastalar solunum yollarında rahatlama sağlayabilir.

Nefes darlığı için bitkisel tedavi nasıl uygulanabilir?

nefes darlığı

Malzemeler: 2 su bardağı kaynamış su ve 3 çay kaşığı kurutulmuş nane

Uygulama: Kaynatılmış olan suyun içine kurutulmuş naneyi koyun ve demlemeye bırakın. Çay demliyormuş gibi demlediğiniz bu karışımdan her gün bir bardak hazırlayarak içebilirsiniz. Demlenmiş nane nefes darlığının yanı sıra mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi gelir.

Malzemeler: 1 tutam taze nane, 1 şeker kaşığı kuru nane ve 3 yemek kaşığı süzme bal

Uygulama: Süzme balı ince bir bezin üzerine yayılmış şekilde sürün. Bunun üzerine kuru naneleri serpiştirilir. Bezin ballı kısmını göğsünüze gelecek şekilde yerleştirin. Bu uygulama gece yatmadan önce yapılır ve sabaha kadar göğüste bekletilir. Bu nefes darlığını iyileştirici etki yapacaktır. Nefes darlığınız devam ettikçe bunu uygulayabilirsiniz.

Malzemeler: 4-5 adet havuç, yarım su bardağı süt ve 1 çay kaşığı bal,

Uygulama: 5 adet havucu rendeleyin. Havuçların suyunu çıkarak çıkarın. İçine yarım su bardağı kaynatılmış sütü, 1 çay kaşığı balı ilave ederek eklenip gün içinde üç defa için. Bu karışım nefes darlığında oldukça etkilidir.

Malzemeler: 1 yemek kaşığı hardal tohumu, 1 tatlı kaşığı anason, 1 tutam kimyon ve 3 adet kuru incir,

Uygulama: 1 yemek kaşığı hardal tohumunu ince toz haline getirin. İçine 1 tatlı kaşığı anason koyun. 1 tutam kimyon ile 3 adet kuru incir ilave ederek, bunu 1 litre suyun içinde kaynatın. Bu karışımı her sabah kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı sirkeyle karıştırarak içebilirsiniz. Eğer midenizde bir sorun varsa, sirke kullanmayın.

Malzemeler: Bir miktar ebegümeci çiçeği, lavanta çiçeği, devetabanı yaprağı ve civan perçemi,

Uygulama: Ebegümeci çiçeğini, lavanta çiçeğini, devetabanı yaprağı ve civan perçemini birer tutam halinde robotta çekin. 1 fincan kaynamış haldeki suyun içinde kaynatın. Bu karışımı her gün iki defa içebilirsiniz. Nefes darlığına iyi gelen ve solunum yollarını ferahlatacak bir karışımdır.

Nefes darlığına iyi gelen bitkiler

  • Boru çiçeği, nefes darlığına, bronşit ve astıma karşı etkili bir bitkidir.
  • Gelincik, nefes darlığına, astım ve bronşite iyi gelmektedir. Kan tükürmeyi ve kusmayı giderir. Yanıkları iyileştirici etkisi vardır.
  • Günlük ağacındaki yongaların kurutulup, kullanıldığı günlük, buğu olarak kullanılır. Nefes darlığını gideren etkisi vardır.
  • Mahlep, afrodizyak etkisi vardır. Balgam söktürücü özelliği, nefes darlığı, prostat tedavisi ve şeker hastalığına iyi gelmektedir.
  • Meyankökü gribal enfeksiyonlarda, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürüğe iyi geldiği gibi, yüksek tansiyonu dengelemeye faydalı olur.
  • Okaliptüs solunum yollarını rahatlatıcı etkisi vardır. Öksürüğe keser, boğaz ve burun iltihabını iyileştirici etkisi vardır. Ayrıca okaliptüs bitkisini

Bir Cevap Yazın