Kia Sportage nasıl bir araçtır?

Kia Sportage, Kia firmasındaki SUV modeller içinde başarıyı yakalamış bir modeldir. Kullanımı ve tasarımıyla herkesin beğeneceği özelliklere sahiptir. Konforuyla, kalitesiyle ve performansıyla bu markanın yeni stilini yansıtır. 1994 senesinde çıkartılan ilk modeli fazla ilgi görmese de, 2004 senesinde yenilenmiş olan modeli hak ettiği ilgiyi görmüş. 2010 senesinde yeniden makyajlanıp yenilenmesi, modele yeni bir kan getirmiştir. Tercih edilmesine etken olmuştur.

kia sportage

Arka spoyler, keskin hatlar, panoramik cam tavanıyla, 18 inçlik jantlar, Led özelliğindeki gündüz farları ile tasarım ödülüne layık görülmüş olan bir araç sınıfına yükselmiştir. Aracın iç dizaynı da, kullanıcıya hitap edecek modern tasarımlarla yeniden düzenlenmiş.  UVO adındaki multimedya sistemine sahip olan araçta, bunun cep telefonunun dan kumanda gibi kullanılması, aracın fonksiyonlarını kontrol altına alma olanağı sağlamaktadır. Gösterge paneliyle, orta konsol düğmeleriyle, direksiyonun fonksiyonel yapısıyla, Kia Sportag ilgi görmesinin detaylarını gayet güzel anlatıyor. Araç 1,6L benzinli ve Active ECO sistemine sahip olan 2,0L dizel motor seçenekleriyle kullanıcılarına alternatif seçenekler sunmaktadır. 2014 Euro NCAP değerlendirmelerinde beş yıldız alması da, aracın güvenliğini perçinlemiş olan bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Sürücü ve yolcu hava yastıklarının olması, yan ve perde yastıkları, ön başlıkları, EBD destekli olan ABS fren sistemi, ESP, BAS ile patinaj engelleme ve takla önleme sistemiyle, yokuş inişte ve kalkışta bulunan destek sistemleri emsallerine göre, Kia Sportage’i tercih edilebilir bir konuma getiriyor. Araç 2011 senesinde aldığı Red Dot ile IF tasarım ödüllerini gururla taşıyan görünümü ile oldukça etkileyici görünmektedir. Kendinizi özel hissetmek istiyorsanız, araç bunu sağlayacak tüm donanımlara sahip.  1,6 benzinli modelinde, 135 beygir ve 165 Nm tork gücüne sahip olan motoru,  BMW 116İ modelinden sonra gelen en iyi performansa sahip. Motorun esnekliği ve yaptığı hızı hissettirmesi, bu araçların tutkunları için cazip gelen özellikler arasında yer alır. 1350 kg gelen ağırlığıyla, yol tutuşu ve ESP sistemiyle virajlarda güven unsuru oluşturması, 4X2 çekiş sistemine sahip olmasına rağmen oldukça iyi. Ayarlanmış olan direksiyon sertliğiyle, süspansiyonuyla,  koltukların rahatlığı ve koltukların arasındaki mesafesiyle, ses yalıtımı mükemmel bir şekilde ayarlanmış. Yüksek arka tasarımı olmasına rağmen, park yapılması sırasında kullanılan geri görüş kamerası ve direksiyonu yumuşatan özelliğiyle bunu çok iyi tolere etmesi, büyük aynalarıyla trafikte sürüş güvenliğini hissettirmesi, aracın tercih edilmesine neden oluyor. Şık göstergeleri ve 465 litrelik bagaj hacmi oldukça kullanışlı şekilde dizayn edilmiş. Aracın 2,0 dizel seçeneği, 140 beygir gücünde, 4X4 çekiş sistemine sahiptir. 100 km’ye 10,3 saniye gibi bir sürede hızlanma özelliği göstererek, hız tutkunlarının aracı tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor. 1,6 benzinli modelindeki tüm iç ve dış özellikleri barındıran dizel modeli de, sürüş tekniklerine uyulduğu takdirde uygun yakıt tüketimi de bir arada sunmaktadır.

Kia Sportage güvenlik sistemleri, konforu ve donanımda sunulan üstün özellikleri ile kullanıcıları şımartacak özelliklerin hepsini bir arada sunmayı başarmıştır. Sınıfında olan araçlara göre opsiyonel seçimleri olan, cruise kontrol sistemi, anahtarsız çalıştırma özelliği ve girişi sağlayan akıllı anahtar sistemiyle, panoramik sunroof gibi özellikleri standart donanım olarak kullanıcıların hizmetine sunmuştur. Yüksek bir yapısı olmasına rağmen, sürüş kolaylığı sağlamasıyla, küçük alanlarda bile rahatça park edilme özelliği, 5 yıl ya da 150.000 km garantisi sunulması, yakıt tüketimini olumlu olarak etkileyen start-stop sistemi de ISG aracın tercih edilmesini arttırıyor. Aracı kullanan kendini büyük bir aracın içinde fakat hatchback tarzı bir araç kullanıyormuş gibi hissedecek. Kia Sportage almaktan kendinizi mahrum etmeyiniz. Bütçenize uyuyorsa, aracı kaçırmamanız gereken bir alternatif olarak mutlaka değerlendirin.

Bir Cevap Yazın