Kediler miyavlarken ne demek ister?

kediMiyavlama kedi dilinin bizlere bir yansımasıdır. Kedilerle aynı dili konuşamasak da, eğer kedinizi iyi gözlemleyebilirseniz onun neden miyavladığını ve gerçekte size ne anlatmak istediğini kolayca çözebilirsiniz. Bu sayede kedinizle daha keyifli bir ilişkiniz olabilir. Yani nasıl miyavladığını dikkatle dinlediğinizde, kediniz hakkında çok şey öğrenme şansınız var.

Kediler de aynı insanlar gibi farklı özelliklere sahiptir. Bazı kediler neredeyse hiç miyavlamadan sessiz sakin oturur, bazı kedilerde tıpkı geveze bir insan gibi devamlı şekilde miyavlar. Bunların hepsi oldukça normal bir durum olmakla birlikte, kedilerde karakteristik bir özelliktir. Kediniz sahibiyle miyavlayarak iletişim kurmayı tercih edebileceği gibi, sahibini uzaktan seyreder ya da vücut dilini kullanıp iletişim kurmayı da tercih edebilir.

Kedilerin miyavlaması hangi anlamlara gelebilir?

Kediler doğduklarında içgüdüsel olarak miyavlamayı bilirler. Daha sonra nerede nasıl miyavlayacaklarını ise zamanla içinde öğrenip bunu geliştirirler.

Kediler eğer miyavladıkları zaman sahiplerinin onlarla ilgilendiğini fark ederse, sanki deneme yanılma yöntemiyle kendince farklı miyavlama türleri geliştirirler.

Kedinizi gün içinde evde yalnız bırakıyor ve siz akşam eve geldiğinizde miyavlıyorsa, bu tepkisi sizi özlediği, sizin ilginizi çekmek istediği içindir. Kediler oldukça akıllı hayvanlardır. Sahibi daha evin kapısından girmeden önce, anahtar sesini duyarak harekete geçer. Kediniz sahibini gördüğü için mutlu olur ve beni kucağına al mesajı verir. Oturduğunuz zaman siz onu henüz kucağınıza almadan, kendisi çoktan kucağınıza yerleşmiş olabilir.

Kedi avıyla karşı karşıya kalınca, sahibine oldukça tuhaf gelen, gıcırtı tarzında miyavlayabilir. Bunun nedeni büyük olasılıkla avına konsantre olmak ve avını ele geçirmek içindir.

Kediler kızgınlık dönemlerinde daha uzun miyavlar hatta ulumalar bile görülebilir. Bunun nedeni çevrede olan karşı cins kedilere sesini duyurmak ve çiftleşme isteğini onlara göstermektir. Bu daha çok dişi kediler tarafından yapılan bir miyavlama şeklidir.

Kuma çişini ve kakasını yaparken, mama yediklerinde ya da kendisini temizlerken devamlı olarak miyavlıyorsa bu kedinin bir sıkıntısı olduğunu belirtebilir

Bunun gibi normal şartlarda hiç sesi çıkmayan, ancak aniden miyavlamaya başlayan bir kedi ya da tam tersine olan durumda normal şartlarda çok miyavlayan ve aniden suskunlaşan bir kediye sahipseniz, bu kedinizin bir sıkıntısı olduğu anlamına gelebilir.

Kedinizin uzun uzun ve ısrarcı şekilde miyavlaması halinde, bu sizden bir şey istediğinin göstergesi olabilir. Zamanla kedinizin isteklerini sizde kolayca öğreneceksiniz.

Kediniz olduğundan daha nağmeli bir şekilde miyavladığında, sesi gırtlaktan geldiğinde bu sahibini gördüğüne sevinmesi anlamına gelir. Bu miyavlama aynı zamanda anne kedinin yavrularını etrafına toplamak için kullandığı bir miyavlama şeklidir.

Kediniz eğer gerk gırk arasında sesler çıkarıyorsa bu onun heyecanlanması anlamına gelir. Bu çoğunlukla kedilerin kuşları gördüklerinde çıkardığı seslerdir.

Kediniz uzun ve boğuk bir sesle miyavladığında, bu onun mutsuz olduğu anlamına gelir, ayrıca canı acıyor olabilir. Bazen de o anki duruma kediniz itiraz ediyor olabilir. Kediler ayrıca tüylerini kusarken bu şekilde ses çıkarabilir.

Kediniz miyavlamayı bırakarak, tıslamaya başlarsa bu şekilde verdiği mesaj çok basittir. O anda siz ne yapıyorsanız, bunu hemen kesin ve kedinizi rahat bırakın. Bu şekilde ses çıkararak, kediniz bulunduğu ortamdan memnun olmadığını sizlere göstermektedir.

Bir Cevap Yazın