Google ana sayfa nasıl yapılır?
Çoğu insan, kullandığı web tarayıcısında ana sayfa yani “giriş sayfası” olarak dünyanın en büyük arama motoru ve belki de çoğu insana göre tek arama motoru olan Google’ı görmek istiyor. Aşağıda; Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Chrome gibi en çok kullanılan web tarayıcılarında nasıl Google’ı nasıl ana sayfa yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Internet Explorer
İlk olarak Explorer programını başlatın ve üst menüde yer alan “Araçlar” sekmesine tıklayın. Araçlar sekmesine tıkladığınızda açılan küçük pencerede “İnternet Araçları” bölümüne tıklayın. Şimdi yeni açılan pencerede “Genel” bölümünü görüntülüyor olmanız gerekir. Burada giriş sayfası kısmında yer alan “Adres” bölümüne; http://www.google.com/ yazın ve “Tamam” diyerek pencerenin kapanmasını sağlayın. Tebrikler artık Internet Explorer’ınızın ana sayfanız Google!
Mozilla Firefox
Öncelikle Firefox programını başlatın ve program açıldıktan sonra üst menüdeki “Araçlar” ve daha sonra “seçenekler” sekmesine tıklayın. Seçenekler penceresi açıldığında üst bölümde yer alan büyük ikonlardan “Genel” kısmına tıklayın. Genel bölümünde başlangıç bölümünde yer alan; “firefox açıldığında” kısmına http://www.google.com/ yazın. Tamam diyerek pencerenin kapanmasını sağlayın. Tebrikler artık Mozilla Firefox’unuzun ana sayfası Google!
Chrome
Chrome uygulamasını başlatıktan sonra programın sağ üst köşesinde yer alan araç çubuğunda “ingiliz anahtarı” şeklinde bir simge göreceksiniz. Önce bu ikona ve daha sonra “Seçenekler” kısmına tıklayın. Karşınıza çıkacak olan “Ana Sayfa” bölümünde, belirtilen yere http://www.google.com/ yazın. Tebrikler artık Chrome’unuzun ana sayfası Google!
Ana sayfa değiştirilemiyorsa
Bazen bilgisayarınızdaki bazı yazılımlar kullandığınız web tarayıcısında ana sayfa değişikliği yapmanızı engeller. Web tarayıcınızda ilgili bölümlere tıkladığınız halde pencere açılmıyor ya da değişiklik yapmanıza izin verilmiyorsa, bu sorunu “regedit” ile çözebilirsiniz.
- Başlat menüsünden çalıştıra tıklayın.
- Karşınıza çıkan küçük penceredeki aç bölümüne “regedit” yazın ve tamam diyin.
- Açılan pencerede fareniz yardımıyla; HKEY_CURRENT_USER>Software>Policies> Microsoft> Internet Explorer> Control Panel anahtarına gelin.
- Sağdaki menüde yer alan Homepage kısmına tıklayın ve burada 0 olarak gösterilen değeri 1 yapın.
- Regedit penceresini kapattığınızda kullandığınız internet tarayıcısını açın ve ana sayfanızı tekrar değiştirmeye çalışın. Sorun çözülecektir…
Google chrome girince netmahal diye sayfa çıkıyo . chrome özelliklerine girdim hedef yerini düzelttim Başlama yeri kaldı oraya ne yazacağım
yaa Google yapmak istiyom HKEY_CURRENT_USER e basıyom softwareye tıklıyom policies diyom Microsoft diyom AMA MİCROSOFTUN İÇİNDE Internet Explorer YOK LANET OLSASI YOK YARDIM EDİN YARDIM HEMEN YARDIM EDİN BABAM YOKSA BENİM KAFAMI EZCEK LÜTFEEEn
Google.com benim için çok önemli.
googlechrome ana sayfam olsun
giriş sayfam olsun istiyorum.
Masaüstünde olsun ve açılış sayfam olsun. Lütfen.
chrome da secenekleri bulamadım
çalıştıra tıklayıp regedit yazdım oldu hıkey-current-user yazdım yine oldu ama Microsoft tan sonra internet explorer çıkmadı
Güzelmiş Ama Ben Bunu Önceden Biliyordum . / ıt’s nice but I already knew that.
ayrıca bu site süper bence üyelik falan istemiyor..
s.a benimki explorer di birader Google yapmış nasıl eski haline getirebilirim çünkü Google olunca bazı üye olmak istediğim siteler var onlara üye olamıyorum explorer yapmam lazım lütfen yardım..araçlar-şeçenekler bölümünden denedim olmadı.
Aleyküm Selam.
Ya bende Firefox ta araçlar yok güncelli benki ben beceremedim :S
olmadı
Ben ikisinide yaptım olmuyor. HKEY_CURRENT_USERDA benim ne 1 yazıyor ne 0 yazıyor. Hiçbişey yazmıyor.Lütfen yardım edin arkadaşlar!
Mozilla için yukarıda dediklerinizi yaptım fakat değişen bir şey yok ikinci olasılığı dendim regedit olayı…başlattan girip regedit yazıp tıkladığımda bir uyrı çıkıyor…aynen şu yazıyor..kayıt defteri düzenleme,yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış…yazıyor.
Bana yardım edin lütfen
Adres Bar ‘ın Yanında 3 Adet çizgi Var Buana Chrome Camiasında İngiliz Anahtarı Deniliyor…….. Screen Koymak İsterdim Ama Kısıtlı Alan Olduğundan Koyamadım İnşallah Başka Sefere…
çok saol hayatımı kurtardınız
bana yardımcı olurmusununz
yakup nasıl yaptın bende de yok anahtar
tşk oldu 😀
oldu
bende chromede ingiliz anahtarı gibi birşey yok
ikiside olmuyo internet explorer da :@