Fön nasıl çekilir?

Duygu, düşünce, inanış, tepki gibi olguları her zaman konuşarak ifade edemeyiz. Bazen konuşmak için yeteri kadar vaktiniz yoktur, bazen de bulunduğunuz mekan her konuda anlatım yapmaya uygun değildir. İster yaradılışa inanın, ister evrime; insanoğlunun dünyadaki en zeki ve en özellikli varlık olduğu gerçeğini kabullenmemeniz olasılıklar dışındadır. İşte bu akıllı mahluk (yani bizler) kıyafet, takı ve saç modeli ile ağzından tek kelime bile çıkmadan birçok şeyi ifade edebilir.

Kadınlar ve erkekler en az kıyafet seçimi kadar saç şekli seçimine de önem verir. Seçtikleri saç şekli genelde bulundukları ruh halini de temsil eder. Fakat saça özel bir şekil vermek herkesin bildiği üzere zahmetli bir iştir. Zahmetli şekillendirme yöntemlerinin belki de en basiti olarak nitelendirilebilecek olanı ise föndür. “Fön çekmek” olarak tabir edilen bu yöntem günümüz teknolojileri ışığında imal edilen “saç maşası” ve “saç düzleştiricisi” isimli ürünlerle gerçekleştirilememektedir. Başka bir deyişle bu aletler; saça fön çekilmiş havası vermekten ziyade düz bir görünüm sağlamaktadır.

“Fön nasıl çekilir?” sorusuna cevap arıyorsanız aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Her şeyden evvel saçınıza fön çekme kararı aldı iseniz bu kararı uygulamanız için sizden başka bir kişiye daha ihtiyaç vardır. Kimse tek başına ve kendi kendine saçının tamamına fön çekemez.
  • Fön çekmeden evvel mutlaka saçlarınız temiz olmalıdır. Temizlenmemiş saçlara fön çekilmesi istenilen güzel görüntüyü sağlamaz.
  • Fön mutlaka “fön makinesi” olarak tabir edilen ve saç kurutma makinasının daha yoğun sıcaklık vereni olarak nitelendirilecek alet yardımı çekilmelidir. Fön makinasına mutlaka uygun fön ucu veya fön kafası takılmalıdır.
  • Fön çekme işlemine tabi tutulacak olan saç hafif nemli olmalıdır. Bu sayede saçın asgari düzeyde yanması sağlanır.
  • Fön tarağı veya fön fırçası adı altında satılan malzeme temin edilerek fön çekmeye başlanmalıdır. Bu malzemenin özelliği yüksek ısıya dayanıklı olması ve saçı kolay bırakmamasıdır.
  • Fön çekmeye saçın arka kısmından başlanmalıdır. Saçın uzunluğu ve sıklığına göre buketlere ayrılan saç telleri; saç dibinden saç ucuna doğru fönlenmelidir. Buketler yukarıya, aşağıya veya fön çeken kişiye doğru gergin olarak tutulmalıdır.
  • Saçın arkası fönlendikten sonra saçın yanlarına geçilmelidir.
  • Saçın önü en son fön işlemine tabi tutulmalıdır.
  • Fön; dalgalı ve düz fön olarak iki şekilde çekilebilir. Fön çekecek kişi mahir ise ortaya saçtan yaratılmış bir şaheser çıkabilir.
  • Fön çekilen saça vitaminli briyantin ya da kaliteli bir sprey sıkılırsa hem saç elektriklenmeye karşı koruma altına alınır, hem de saçın şekli uzun süre muhafaza edilebilir.
  • Yağmurlu havalarda fön çekilmez. Direk olarak yağmura maruz kalınması imkansız olsa bile saç havadaki nemden dolayı kabaracak ve fön çekilmiş gibi gözükmeyecektir.

Bir Cevap Yazın