Beyni zinde tutmak için ne yapmak gerekiyor?

Akıl Allah’ın vermiş olduğu en büyük nimet. O olmasa, ne gıdaların tadından bir şey anlayabiliriz, ne de hayatın akışı içerisindeki varlığımızdan. Akılla var olan insanın yapması gereken öncelikli iş ise, aklını korumak ve geliştirmek. Bu doğrultuda yazılmış olan pek çok kişisel gelişim kitaplarını okumuş olabilirsiniz ancak, hepsinin ortak yönü, soyut bir takım kavramlara odaklanması. Son zamanlarda kişisel gelişim hususunda pozitif yönlü bir değişim yaşanmadı değil, ama bu bazı kişisel gelişim kitaplarının ne derece muğlak yapıda olduğunu örtmüyor. Bu tür kitapları okuduğunuzda aklı geliştirmek için yapılması gerekenlere rastlayamazsınız. Sadece kendinizi doğaya bırakın, o size yardım eder, enerjini dışarı sal gibi anlamsız, secret denilen düzeyde ifadeler var.beyin_testi_1

Burada size gerçekçi kişisel gelişim kitaplarından derlediğim akılda toparlanma programlarından birkaç bir şey yazacağım. Eğer hayatınızda yazacaklarımı uygulama gayreti ve hevesi içerisinde olursanız, kuşkusuz başarılı olmak için bir sebebiniz kalmayacak.

Başlıyoruz…

  1. Her zaman güzel düşünmeli: Hayatınızda olumsuz olarak değerlendirdiğiniz pek çok şey olabilir. Arkadaşınız mezun oldu ve hemen iş buldu. Siz ise hala iş bulamadınız. Bunun beceriksizliğinizden kaynaklandığını, şansız olduğunuzu, hayatta bir yerinizin olmadığı gibi düşüncelere bağlayarak, kendinizi daha da aşağılamayı bırakmalısınız. Bu bir örnek, bunun gibi birçok olumsuz sebebi, olumluya tebdil edin. Hayatınızın maraton koşusu olduğunu unutmayın.
  2. Aklınız için spor: Akılın olumsuz düşünceler üretmesinin sebebi, oksijensiz kalması. Beyin ne kadar aç kalırsa, o kadar olayları ajite eder. Ruh halinize uygun bir şekilde sizi tembel bir moda sokar. Zekanız ve aklınız, düşünme yeteneğiniz kilitlenir. Bunları düzeltmenin başı spor yapmak. Nedir spordan kastımız? Eğer bir spor salonuna yazılabilirseniz ne ala, ama bunu yapamıyorsanız en azından uzun mesafeli yürüyüşler yapın. Haftanın bir günü hafif şekilde koşma yapın. Egzersiz hareketleri yapın.
  3. Düşünün ve yazın: Zekanızı diri tutmak, hayatınızı kaleme almak, düşünce dünyanızın ve planlarınızın daha net belirginleşmesini sağlar. Bu sebeple, bir defteriniz bir de kaleminiz olsun. Arada sırada değil, her gün yazmaya gayret gösterin. Ne yazacağınızı düşünmeyin şimdiden. Yazmak için gündemi takip edin. Hayatta yaşadıklarınızı ve yaşamak istediklerinizi yazın. Düşünün, kelimeler türetin, en iyi şekilde cümleler kurmaya gayret gösterin…

Sitemizde bulunan 30 sorulu IQ testi ile kendinize zeka testi uygulayabilirsiniz.Buraya tıklayarak teste başlayın.

Bir Cevap Yazın