Tattoo nedir ve nasıl yapılır?

dovme-yapimiTattoo, günümüzde vücut süsleme sanatıdır. Tarihi oldukça eskiye dayanır. Bazı toplumlarda bir tılsım olarak nitelendirilirken, bazı toplumlarda ise aynı şekil yapılarak soylarının kaybolmaması için yapılırdı.

Dövme, yaptırırken oldukça profesyonel dövmeciler tercih edilmeli ve onlara yaptırılmalıdır.  Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar karşısında, oldukça mağdur duruma düşmeniz mümkündür.

Dövme yaptırmadan önce yapacağınız desen konusunda iyice düşünmeniz gerekir. Sonuçta bir ömür boyu vücudunuzda taşıyacağınız için, sıkılmayacağınız ve ilerde pişman olmayacağınız bir desen seçmelisiniz. Günümüz gençlerin genellikle sevgililerinin isimlerini vücutlarına yazdırırlar. İlerleyen zamanlarda ayrıldıklarında, dövmeyi kapatmak ya da sildirmek işlemi gerçekleştirip pişman olduklarında iş işten çoktan geçmiş olur. Dövme sildirme işi, maddi olarak çok fazla miktardadır ve beş ya da altı seans sonunda bile dövme tamamen çıkmaz. Aslında dövme sildirme işleminde bir silme işlemi yapılmaz sadece derinin rengini açmaya çalışırlar. Ve oldukça ağrılı bir iş olduğundan, çok fazla acı çekersiniz. Hijyen konusunda titiz davranmalısın ve muhakkak size kullanan iğneler yanınızda açılmalı ve kullanılan ürünler tek kullanımlık olmalı.

Dövme nasıl yapılır?

İlk başta aydınger kâğıdına dövme deseni çizilir ve dövme jelli vücuda sürüldükten sonra aydınger kağıdı vücuda yapıştırılır ve sıkıca bastırıldıktan sonra, çekilir. 15 dakika kuruması beklendikten sonra dövme yapımına başlanır.  İğne derinin altına 1 milim girecek şekilde ayarlanmalıdır. Dövme boyaları özel boyalar olmalıdır. Kalitesiz boyalarla yapılan dövmeler enfeksiyon kapabilirsiniz.  Dövme yapıldıktan ilk 3 gün su değmemeli ve 15 gün denize girilmemelidir. 3 gün sonunda duş almanız gerekirse, dövmenizin üzerine bol vazelin sürerek dövmenizin üzerine su değmesini engelleyip dövmenizin boyalarının çıkmasını engelleyebilirsiniz.  İlk 10 gün kadar dövmecinizin söylediği kremi kullanmalısınız. Bepanthen Plus kullanmanız tavsiye edilirken, vazelin ile de bakımını yapabilirsiniz. Önemli olan dövmenin kurumaması için krem sürmenizdir. Dövmeniz kaşındığı zaman tırnaklarınız ile kaşımamalısınız. Kaşıdığınız takdirde henüz tam olarak iyileşmeyen dövmenize zarar verebilmeniz mümkündür.

Dövme iğneleri çeşitli boylardadır. Dövme iğnesi saniyede ortalama olarak 30 kere deriye boya ittirmektedir.

Gerçek dövme yaptırmak istemeyip, geçici dövme yaptıran insanlarda günümüzde oldukça çoktur. Hint kınası ile yapılan geçici dövmeler bazı bünyelerde alerji yaptığı bilinmektedir.

 

Bir Cevap Yazın