Piramitler nasıl inşa edilmiştir?

piramitlerMısır piramitlerinin nasıl inşa edildiğine dair hala gizemini koruyor. Araştırmacılar tarafından yapılan birçok deneyde dahi nasıl yapıldığını ve bu şeyleri nasıl oluştuğunu daha çözüme ulaşabilmiş değildir. Mesela piramitler içinde yapılan araştırmalarda birçok araştırmacı ya içinde kaybolmuş ya da piramitin içinde bir kaç tur attıktan sonra ancak dışarı çıkabilmişlerdir. Bu araştırmacılardan ilk olarak mumyaları bulan 12 araştırmacı radyoaktif madde yüzünden kanser olarak ölmüşlerdir. Enteresan ve çok ilginç özelliklere sahip olan piramitlerin içine kirletilmiş suyu bırakırsanız birkaç gün sonra arıtılmış olarak alırsınız. Sütü bırakırsanız hiç bozulmadan birkaç gün kaldıktan sonra oda yoğurt haline gelir. İlginç olan başka bir noktada, çöp kutusu içinde yemek artıkları varken bırakılırsa bu artıklar bir süre sonra mumyalaşır. Ayrıca piramit hangi firavun adına yaptırılmış ise onun bulunduğu odaya güneş senede iki defa düştüğü tespit edilmiş birincisi doğduğu gün ikincisi tahta çıktığı gün olarak ayarlanmış. Bunlara ek olarak radar ve sonar cihazları çalışmadığı tespit edilmiştir. Bu gibi özellikler gösteriyor ki, Mısır medeniyetinde matematik astronomi ve fizik gibi alanlarda çok ileri bir seviyeye ulaşmış olduklarını gösteriyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde piramitlerin matematiksel olarak inşaatının bitirilmesi için binlerce işçiye ve 20 seneden fazla süreye ihtiyaç vardır. Piramitin inşaatında kullanılan devasa taş blokları, basamak şeklinde kat kat yükseldikçe aynı zamanda rampanın genişletilmesi uzatılması ile yapılmıştır. Dış yüzeyleri çıkıntısız düz yapılardan oluşmaktadır. Dünya tarihinde ilk yapılan piramit, kral Zoserin mimarı olan imhotep tarafından yapılan kral Zoser piramitidir. Bu piramit çok geniş duvarlarla çevrili olarak 547.278 metre karelik bir alana sahiptir. Ayrıca Keops adındaki piramidin ilginç bir özelliği yüksekliğini 1 milyar çarpımı izle elde edilen sonuç, dünyanın güneş ile arasındaki mesafeyi vermekle beraber üstünden geçen meridyen karaları ve denizleri ikiye bölmektedir. Ve daha birçok enteresan ve ilginç özellikleri bulunmaktadır.

Dünya üzerinde olarak bilinen en büyük üç pramit Keops, Kefren ve Mikerinos ismindeki gize piramitleridir. Piramitler M.Ö 3000 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu üç piramiti diğer piramitlerden ayıran en büyük özelliği işlerinde herhangi bir yazı bulunmaması ve nasıl inşa edildiğine dair herhangi bir çözüme ulaşılamamasıdır.

Dünya üzerinde yapılan diğer piramitlerin yapılma sebebinin asıl amacının gökyüzünü incelemek amacıyla yapıldığı tahmin edilmektedir.

Bir Cevap Yazın