Lazer lipoliz nasıl yapılır?

lazerLazer lipoliz diod lazer ışığı ile doğrudan yağ hücresinin zarı patlatılıp uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemin uygulanması elastikiyetini kaybetmiş bağ dokusu ve kalojeni parçalayıp, genç bağ dokusu ve kalojen oluşmasını arttırır. Vücudun şekillendirilmesi için kullanılan uygulamaların içinde yeni bir tedavi seçeneği olan lazer lipoliz, bölgesel yağlanma ve cilt gevşekliğinde etkin şekilde kullanılan bir tedavidir. Bu tedavinin başarısının kanıtlanmış olması yüzünden insanlar tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Bu tedavinin uygulanması dünyada 3-4 yıldır başarıyla devam etmektedir.

Vücudunda bölgesel yağ fazlalığı bulunan bölgelerde, gevşemiş olan cildin gergin hale getirilmesi, terlemenin ortadan kaldırılmasında koltuk altlarına uygulanan lazer lipoliz etkin şekilde vücut şekillendirmeyi sağlar.  Basenlerin, kalça, kol ve bacak içlerinin, karın ve bel bölgesinin, bacakların, çene altının yağlanmasında tek seansta başarılı olan bir yöntemdir. Cilt altında birikmiş olan yağ dokularını yok eder, ciltte kalojen üretimini arttırıp daha gergin ve genç bir cilt yapısına sahip olmaya yardımcı olur. Yapılan uygulama sırasında ciltte açılan kesi 1-2 mm kadar olduğundan, ameliyattan sonra kalan iz yok denecek kadar azdır. Hastalar işlerine ve sosyal yaşamına hemen geri dönebilir. Bu uygulamada bandajlama süresi kısa olduğundan ve kısa sürede iyileşme olduğundan avantajlı olduğu söylenebilir.

Lazer lipoliz yönteminde farklı dalga boylarındaki lazer ışığının özel fiber optik kablolarla yağ dokusu içine uygulanmasıyla yapılır. Bu lazer ışınları çok hızlı bir şekilde yağ depolarını eritir ve vücudun şekillenmesinde etkili olur. Bu uygulama sadece vücut şekillendirmesinde değil, yüz liftinge ve yüz şekillendirme içinde kullanılan bir yöntemdir. Tedavi yerinde, ısının etkisi ter bezlerinde hasar yapar ve hiperhidroz yani aşırı terleme tedavisinde tercih edilir. FDA onaylı lazer lipoliz vücut ve yüzü diğer uygulamalarla kıyaslandığında yan etkiye sebep olmadan, nazikçe şekillendirmekte ve arzu edilen kıvrımları elde eder. Yüzde, karın, kalçanın iç kısımlarında, boyun, sırt, diz ve kollarda içinde olmak üzere vücutta olan her yerde güvenle kullanılabilir. Bunun dışında kadınlar ve erkeklerde bel çevresinde şekillendirme için oldukça başarılıdır.

Lazer lipoliz öncesinde

Bu tedavi için hastalarda bir ön hazırlık bulunmaz. Önemli olan bu hastaların tedaviye uygun olmasıdır. Bunu belirlemek için hastanın kullanmış olduğu ilaçlar, şeker hastalığı ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkları ve genel sağlık durumuyla ilgili değerlendirme yapılmalıdır. Operasyondan önce buna uygun şekilde önlemler alınır. Bu çoğunlukla tek seans halinde yapılır. Ancak yağlı dokunun durumu ve cilt gevşekliğine göre bu seans sayıları artabilir. Tedavi üç ay aralıkla tekrar yinelenebilir.

Lazer lipoliz nasıl uygulanmaktadır?                                              

Hastalarda önce bölgesel fazlalıkların bulunduğu alanlar işaretlenir. Hastaların lazer ışığının çıkardığı ısı enerjisinden etkilenmemesi açısından tedavinin uygulanacağı bölgelere lokal anestezi yapılır ve uyuşturulur. Bu şekilde 10-15 dakika kadar beklenir ve bu bölgeler temizlenerek 1-2 mm genişliğinde bir kesi açılır. Bu kesiden lazer atımını yapan fiberin içerisinden geçecek bir mm çapındaki kanül cilt altına doğru ilerletilir. Bu kanül yardımıyla yağ birikimi oluşan alanda lazer atışı yapılır ve burada olan yağ hücreleri parçalanır.

Lazer lipoliz sonrasında

Bu uygulamadan sonra hastalar hiç beklemeden işlerine ve günlük yaşamına dönebilir. Bu uygulamayla yok edilmiş olan yağ hücreleri tekrar geriye gelmez. Ancak hastanın beslenmede çok fazla kalorili beslenmesi kalan yağ hücrelerinin hacim yönünden artmasına sebep olur. Böylesi bir durumda yapılan uygulamanın yeniden tekrarlanmasını gerektirir. Bunlar dikkate alınıp hastaların yeteri kadar egzersiz yapması ve aldığı gıdalara dikkat etmesi gerekmektedir.

Lazer lipolizin klasik liposakşından farkı nedir?

Klasik liposakşın uygulaması hastalara genel anestezi altında uygulanır ve hastalar 3-4 gün içinde kendisini toparlar. Uygulama bölgesine verilen sıvıyla birlikte, yağlar yüksek negatif basınç altında çekilir. Bu yöntem farklı teknikler uygulanıp yapılır. Hastaların uygulama yapılan alanlarında 10-15 gün kadar morluklar meydana gelebilir. Daha sonra hastaların 4-6 hafta kadar korse giymesi gerekir. Bu yöntem tekrarlandığı zaman önceki yapılandan daha ağır ve travmatik olabilir.

Lazer lipoliz ise diğerine göre daha etkili bir yöntemdir. Bu uygulamanın ardından hastaların 5 gün kadar korse giymesi yeterli gelmektedir. Bu uygulamanın tekrarlanması gerekirse, ilk uygulama gibi aynı hafif derecede olur. Bu uygulamada sadece bir miktar ödem olabilir. Hastaların ödemini azaltmak için, soft masaj uygulanması fayda sağlar.

Bir Cevap Yazın