Horlama bandı işe yarıyor mu?

horlamaHorlama solunum yollarında olan hava geçiş bölgesinde yeteri kadar açıklık olmaması sonucunda yaşanan bir sorundur. Dilin arka tarafındaki, yumuşak damakla küçük dilin olduğu bölgenin genizle birleştiği yer kendiliğinden daralır. Bu yerlerin birbiri üzerine gelmesinde, solunumla birleşerek titreşme meydana gelir. Bu sayede basit horlama oluşur.

Horlama sorununda kişilerde kesintisiz süregelen yani solunum düzensizliğinin olmadığı, uykunun bölünmediği durumlarda, bunun kişiye zararlı olmayacağı düşünülür. Böyle yaşanan basit horlama için tedavi yapılmayabilir. Bu kişilerin horlaması sadece çevresinde olanları gürültü yaptıkları için rahatsız eder. Ancak bu etkilerin olması halinde kişilere, ihmal edilmeden horlama tedavisinin uygulanması gerekir.

Horlama tedavisinde kullanılan horlama bandı özellikle soğuk ve alerji gibi etkenlerle meydana gelen burun tıkanıklığına karşı rahatlamayı sağlayan ve bu etkiyle horlamayı önleyen özelliğe sahiptir. Kişilerin ağzıyla değil burundan nefes almasını sağladığı için horlamayı azaltır. Ancak uygunsuz boydaki horlama bandının kullanılması durumunda horlamayı azaltan etkisi meydana gelmeyebilir. Bu aparat horlama tedavisinde sıkça tercih edilir.

Özellikle geceleri yatınca kişilerin yaşam kalitesini düşüren horlama sorununun olumsuz etkilerinden korunabilmek için, doğal bir çözüm olarak tercih edilen horlama bandı, hava kanallarını genişletir ve hava akışını normale getirir. Bu tedbirin horlamayı tamamen tedavi etmemesine rağmen, kullanımında daha rahat nefes alınmasını sağlar. Bunun hastalar tarafından en az 6 ay süreyle kullanılması gerekir.

Horlama bandı nasıl etkili olmaktadır?

Bu aparatın horlamada etkili olmasının sebebi burun yanaklarını dışarıya itmesi, tıkalı olan burun hava yollarını ya da daralmış olan burun içi hava kanallarını genişletip horlamayı önlemesi ya da azaltmasıyla görülür.

Horlama bandı nasıl faydalı olur?

Kişilerde olan burun tıkanıklığının seviyesine bağlı olarak, horlama bandı en az % 50 seviyesinde hava akışını arttırıp etkili olur. Horlama bandını tercih eden kişiler, bunu kullandıkları süreyle rahatladıklarını ifade ederler.

Horlama bandı ne zaman takılır?

Bu aparat burundan nefes alma zorluğunun yaşandığı zaman kullanılabilir. Ancak takıldığı zaman ortaya çıkan görüntü uygun olmadığı için, genellikle evdeyken ya da yatarken kullanımı tercih edilir.

Horlama bandını kimler kullanmalı?

Bu aparatın burundan nefes alamayan, burundaki tıkanıklık yüzünden ağızdan nefes alanlar, burnunda et bulunan, astımı olan ve horlaması olan kişiler kullanmalıdır.

Bir Cevap Yazın