Dövme nasıl yapılır?
Dövme vücut derisine renkli yada renksiz çizilen resimlerdir. Bu resimler vücuda iğne benzeri, ucu sivri bir aletle yapılmaktadır. Dövme kişinin isteğine göre çizilen motif ve desenlerdir.
Dövmeye başlamadan önce dövmeyi yapacak kişi istenilen resmi kağıda çizer. Bu özel kağıttaki resmi dövme yaptıracağımız bölgeye yapıştırır ve çıkan resim üzerinde çalışmaya başlar. Bu uygulama genellikle daha büyük dövme çeşitleri için tercih ediliyor.
Dövmeye başlamadan önce dövme yapılacak alet için hazırlık yapılır. Aletin ucundaki her iğne kişiye özel takılır ve steril olarak ambalajından çıkartılır. Ayrıca dövme yapan kişinin eldiven kullanması gerekir. Çünkü dövme yaptırmada en önemli noktada sağlığa zarar vermemesidir.
Dövme yaptıracaksak ne çizdireceğimize de önceden karar vermeliyiz. Ömür boyu taşıyabileceğimiz bir dövme belirleyiniz. Özellikle de büyük dövme yaptırırken daha dikkatli olmalıyız. Vücudumuzun anatomisine uygun olması gerekir. Küçük bir dövmeyi vücudumuzun geniş kısmına yatırırsak dövme kendini göstermez. Bu konuda dövmeyi yaptıracağınız kişiden yardım almanızda da fayda vardır.
Dövme yapılırken genel olarak acı hissedilmiyor. Eğer dövmemiz kısa ise herhangi bir acı hissetmeyiz. Eğer uzun ve geniş bir dövme ise uzun sürmeyecek acı hissedebiliriz.
Dövmek yaptırmak için geçen zaman, yapılacak olan dövmenin şekline bağlıdır. Küçük bir dövme düşünüyorsanız daha kısa sürede yapılırken, uzun bir dövme aylarca sürebilir. Uzun dövme düşünüyorsanız bu konuda sabırlı olmanız gerekecektir.
Vücudun heryerine dövme yapılabilir. Genelde ayak, kol, kürek kemiği ve bileğe yapılmaktadır. Boyun gibi çok dikkat çekecek yerlere 25 yaş altı kişilerin dövme yaptırılması uygun görülmüyor.
Dövme yaptırmanın sağlık açısından da sakıncalı durumları olabiliyor.Sağlıksız koşullar altında yapılırsa kişide kalıcı hastalıklara neden olabilir. Örneğin; Hepitit B, AIDS gibi. Ayrıca dövme yaptırmak İslam dini açısından da caiz görülmüyor.