Beyinin başarıya pozitif etkisi için ne yapmalı?

Beyin vücudun her fonksiyonundan sorumlu bir organ. Henüz keşif edilememiş pek çok sistematiği var. Ancak keşif edilenler insanlığın hizmetine sunulmuş önemli bilgileri ifade ediyor. Buna göre beyin insanın başarısından vücudunun sağlıklı ve sorunsuz olmasına kadar birincil bir etken olarak yer ediniyor. Beyinin düşünce ve fikir sisteminin yapısına göre vücuda salgıladığı endoktrinler, kişinin başarısından, vücutsal sağlığına kadar her noktada belirleyici bir özellik oluyor.1381216991_0710201310575663765982

Buna göre beyinin bir yansıması olarak duygu ve düşüncelerin olumsuz bir derya içerisine hapis olması, kişilerin ağır hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor. Bağışıklık sisteminin bozulmasını sağlayan olumsuz düşünceler, kişide ruhsal ve fiziksel birçok hastalığın belirmesinin asıl sebebi olarak tıp dünyası tarafından tespit edildi.

Kişisel gelişim anlamında da bu durum beyinle alakalı. Eğer kişi, başarılı olmayı ve iyi bir hayat sürmeyi kendisi için ulaşılmaz ve imkansız bir durum olarak görürse, beyin kendisini buna göre programlıyor. Kişinin sürekli bu düşüncesine uygun fikir ve düşünceler üretmeye başlıyor. Ancak tersi bir beyinde olanlar ise, sürekli başarılı olmayı kamçılayan düşünceler, planlar, azim, kararlılık, inanç gibi duyguların sağlamlaşmasını sağlıyor.

İnsanı düşünceleri sınırlamazsa, başka hiçbir şey sınırlamaz sözünün atıfta bulunduğu mana da kişilerin düşüncelerinin insanın önünde en büyük engel olmasına dair. Yani kişinin başarısız olmasının sebebi, şartların engelleyici olması değil, tam tersine kişinin düşünce yapısında yaşadığı olumsuz düşünceler sebebiyle beyinin dünyayı algılayış biçimi olduğu tespit edilenler arasında.

Başarılı insanların başarısızlık diye bir kavrama asla inanmamaları ve çalışmaktan asla vazgeçmemelerinin sebebi bu. Edison 9999 kere ampulün tasarlanmasına çalıştı. Bunun üzerine daha fazla denemeyi düşünüyor musun diye soran yardımcısına şu cevabı verdi. “9999 tane yolun ampule giden yol olmadığını keşif ettik. Bu durumda başarıya çok yakınız. Denemelere devam!”

Bir Cevap Yazın