Zihinsel şifa nedir?

Hayatınıza yön vermek adına kullandığımız aklımız, her işimizde güvendiğimiz tek değerli kaynak. Ancak bu ana kaynağın bakılmaması durumunda sizleri, hayattan soğutacak, depresyona atacak bir silaha dönüştüğünün bilincinde misiniz? Eğer aklın nasıl çalıştığını bilemezseniz, depresyon veya diğer bir takım olumsuz duygu, düşünce ve fikirler, hayatınızın bugününü çalacağı gibi, yarınını ve ertesi gününü de çalabilir. O zaman zihinsel şifa bu anlamda, hayatınızı iyi idare edebilmek için akıl sisteminin nasıl çalıştığını anlatan bir sistemi ifade ediyor. İnsanın kendini tanıması, her şeyin üstesinden gelmesi için ilk kaidededir.

Zihnin sağlıksız olmasına neden olan 3 unsur var. Bunlarda birisi genetik. Ancak bu genetiğin etkisi yüzde 15 civarında. Eğer genetik bir takım rahatsızlık söz konusu değilse, var olan rahatsızlıkların sebebi, alışkanlıklar ve davranışlarımıza kanaatlerimize yön veren düşünce, fikir sistemimiz. Bunları da çevremizden etkilenerek oluşturduğumuzu, yaşadığımız bazı durumlardan etkilenerek kazandığımızı unutmayalım. Bu anlamda beyinin ve aklın sağlıklı olması adına yapmamız gereken, alışkanlıklarımızdaki yanlışları tespit etmek. Düşüncelerimizdeki kaygı verici olumsuz fikirleri tedavi etmektir.kisisel-sifa-2-mkle

Beslenme

Eğer beyinin kimyasını onarmazsak, ne yazık ki olumsuzluklar içerisinde takılıp, kalırız. Beyinin bu durumlarda çalışabilmesi için evveliyetle kimyasal yapısının düzeltilmesi gerekir. Yediklerimize bu anlamda dikkat etmeliyiz. Aşarı kızarmış yiyecekler, işlenmiş gıdalar, alkol, sigara, uyuşturucu gibi madde bağımlılıkları, beyin kimyasını bozacağından, mevcut durumumuzu değiştirmek istesek de, değiştirmek için beyin harekete geçemeyecektir. Beynin sağlığa muhtaç olduğunu anlamalıyız. Bunun için ona faydalı besinler tüketilmeli. Su mesela, meyve ve sebzeler, B12 vitaminleri, balık yağ. Özellikle hamsi…

Düşüncelerin düzeltilmesi

Beynin sağlıklı işlemesi için besin desteğini hiçbir zaman aksatmayın. İkinci olarak yapılacak olan düşünce sisteminin düzeltilmesi. Eğer kendimizi değersiz bir takım sıfatlarla tanımlar, niyet okuyuculuk yapar, zorunlu olarak herhangi bir işi yapmaya kalkışırsak, bunlar hayatımızı kendimize zindan etmek için yeterli olur.

Yapılması gereken her şeyi yerinde ve olduğu gibi yapmak. Kendinizi değerli hissetmek ve diğerlerinin ne düşündükleriyle ilgilenmemek. Başkaların ne deriyle uğraşanların hiçbir eder elde edemediklerini unutmayın. Sadece hayatlarını olumsuz bir takım kanaatlerle yönetir ve hep, geride kalanlardan olurlar. Halbuki sorumlu olarak tek ölçütümüz Allah’tır. Allah’a olan kulluğumuz için arkadaşlarımıza iyilik etmeli, ailemize bakmalı, çocuklarımızı yetiştirmeliyiz…

Negatif düşüncelere hakim olma

Kaygı, öfke, suçluluk, tembellik gibi duyguları güzel olanlarıyla tebdil etmeyi kendimize öğretmeliyiz. Olur olmadık yere öfkelenmek, bizi insanlardan uzaklaştırır. Hayatımızı yaşanılmaz bir zamana ve mekana çevirir. Allah’a karşı isyankar olmamamıza sebep olur. Nedensiz kaygılardan hayattan uzaklaşmamıza, Allah’a olan bağımızın zayıflamasına sebep olur. Halbuki inançlı olan bir kimse için ümitsizlik asla söz konusu değil.

Bir Cevap Yazın