Yılan taşı nedir?

yılan taşıYılan taşı adını yılan derisine benzemesinden ötürü almaktadır. Bu aslında doğal bir taştır. Bunun bilinen diğer bir adı da serpantin taşıdır. Doğal bir taş olan yılan taşı, çok sayıda mineralin ve yer altında olan sıcak suların etkileşiminden oluşmaktadır. Taş 3-4,5 arasında sertlik derecesine sahiptir. Ancak bu sertlik oranı değişken olup, taşlar aynı yerden bile çıkarılsa bile farklı sertlikte taşlar elde edilmektedir. Renkleri genellikle sarı, yeşil, gri, siyah, kırmızı, kahverengi ya da bu renklerin karışımından alacalı renkte olabilir. Doğada oldukça fazla bulunduğu için yılan taşına herkes ulaşabilir. Yüksek ısıya maruz kaldığında renginde ve şeklinde değişme olacağı için, taşın orijinal olduğunu anlamak için ısı testine tabi tutulmamalıdır. Yılan taşların çıkarıldığı bölgede bol miktarda krom madeni olabilir. Taşların zebercet ve yeşim taşına benzeyen türleri de bulunur. Dünyada pek çok ülkede bol miktarda yılan taşı çıkarılır.

Yılan taşının yararları nelerdir?

Yılan taşının özellikle sindirim ve mide rahatsızlıklarına iyi gelen etkileri bulunmaktadır. Mideyi rahatlatan ve çalışmasına yardımcı olan etkilere sahiptir. Tarih boyunca büyü ve hastalıkların şifa bulması için kullanılmış olan doğal bir taştır. Arı sokmasında ve akrep sokmasında ısırılan kişideki zehrin temizlenmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca kişinin iç huzurunu bulmasında ve sakinleşmesinde etkisi vardır. İnsanlarda duyguların değişkenliğine engel olan etkileri vardır. Kişilerde uzlaşma yeteneğini geliştirmektedir. Böbrek hastalıkları, kas krampları ve kas ağrılarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Kadınlarda adet dönemi ağrılarını hafifletici etkilere sahiptir. Kişinin paranoyadan kurtulmasına, gerginlik yüzünden orgazm olamayan kadınlara destek olmaktadır. Bazı kişilerde iş yaşamında başarıyı yakalamakta yardımcı olduğunu söylerler. Kişilerin kin ve nefret gibi olumsuz duygulardan arınmasına yardım eder. Vücudun enfeksiyonların temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Yılan taşını kullanan kişiler etrafına enerji yayıp fark edilmeyi sağlarlar ve bu şekilde kısmetleri açılır. Bu yararlı taşın etkilerinden tam olarak faydalanmak için, taşın vücuda temas etmesi gerekmektedir. Lifli yapıda olan yılan taşları asbest içerdiği için kullanılmamalıdır. Bu tür taşlar zaten takı yapımında kullanılmaz, fakat siz doğada bulursanız taşlardan uzak durun.

Yılan taşı nasıl kullanılır?

Bütün doğal taşlarda olduğu gibi, yılan taşının yararlı etkilerinden yeterince faydalanmak ve etkisini arttırabilmek için, taşın belirli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Taşın sertlik derecesi düşük olduğu için su ve sirke gibi malzemelerle temizlik yapılmamalıdır. Temizlik için yılan taşının toprağa gömülmesi ve bir süre bekletilmesi yeterlidir.

Yılan taşı nasıl anlaşılır?

Doğal taşın yılan taşı olup olmadığı, taş ele alındığı zaman görüntüsünden kolayca belli olur. Bu şekilde anlaşılmazsa, bazı yöntemlerden yararlanılabilir. Yılan taşının imitasyon ürünleri olduğu için, bu yöntemler kullanılmalıdır. Bu şekildeki taklit taşların dış yüzeyinde boya olduğu için, taşa ışıkta bakılmalı ya da kenardan küçük bir parçanın kırılması içindeki rengi görmenizi sağlar. İmitasyon taşların hafifçe ısıtılmasıyla birlikte, dışında boya olan taşlar kolaylıkla anlaşılabilir. Bu şekilde taşın iç rengini görebilirsiniz. Ancak taşı ısıtmayı fazla şekilde yapmayın. Bu yöntemler sayesinde taşın içindeki rengin aynı olduğunu gördüğünüzde, büyük olasılıkla taş orijinal yılan taşıdır. Fakat bazen ucuz taşların tozları ile boyanmış ve preslenmiş olan taşlarda iç renkle aynı olabilir. Bununla karşılaşırsanız taşa test yaptırmanız gerekmektedir. Bunun en doğrusu iade garantisi verebilecek firmalardan yılan taşını satın almanızdır.

Bir Cevap Yazın