Hayatı daha hızlı yaşamak için ne yapmalıyız?

Gençlik bulunmaz bir veli nimet. Ama kadru kıymetini anlayanların pek fazla olduğunu sanmıyorum. Şayet tüm gençlik, kendisine verilen enerjiyi savurgan bir şekilde ihtiyarlığına katkısı olmayacak şekilde sarf ediyor. Halbuki gençlik, ileriki dönemdeki hayatın daha sağlıklı ve aktif bir şekilde yaşanılması için değerlendirilmesi gereken bir dönemi ifade ediyor. Vücudun iyiyle dost olamaması, başarı ve yaşamayı durağan bir şekle sokuyor.

Gençlerin yataktan kalkamamaları, hedeflerinin olmaması, sadece eğlence ve gezintiye çıkmaları, hafızalarının sağlam olmaması, hemen yorulmaları gibi olumsuz badireler, potansiyel enerjinin israf edilmesini, kullanılamamasını sağlıyor. Gence yakışır bir hayatın temelini atmak ve hızlı yaşamak, reaksiyoner olmak için şu yazdıklarıma dikkat edelim.genclik

Beslenme: Çok fazla yemek yiyip de, enerjinizin midenizdeki gıdaların öğütülmesine harcanmasına izin vermemeli. Kırmızı et ve tavuk türü gıdaların alınmasını da azaltmak iyi olacak. Bunun yerine balık eti yemeniz daha faydalı ve yerinde uygulama olur. Ramazan ayları bir ganimettir ve düzenli şekilde hem farziyeti yerine getirmeyi umun hem de vücuda olan faydalarından nimetlenin. Kahvaltıları asla es geçmeyin ve iyi yapın. Ama akşamları daha az yemeyi kendinize rehber edinin.

Çay konusunda bilemiyorum ama nasıl yapacağınızı en fazla 9 bardak. Fazla tuzlu ve tatlı yemeklerden de kaçınmanız lazım. Bol meyve, beklagiller ve sebzeler sağlığımız için önemle tüketmemiz gerekenler. Her sabah bir kaşık bal yemeyi, hatta bunu çörek otuyla beraber yapmayı alışkanlık haline getirin.

Soluma: Sesimiz bizim için çok önemli. Hakkı anlatmak ve söylemek babında en büyük vasıtalardan birisi. Bu nedenle nefesimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Diyafram çalışmalarını sabah veya akşam en azından yapmaya çalışın. Derin nefes alın ve tutun. 2 saniye de derin nefes aldıysanız, 4 saniye tutun. Sonra yine kaç saniyede derin nefes aldıysanız, o saniye içerisinde salın. Yani 2/4/2 şeklinde çalışmaları her gün yapmanız, sizi kuvvetlendirecektir.

Kondisyon: Eğer yataktan erkenden kalkabilmek ve hızlı düşünüp, hafızayı kuvvetli tutmak istiyorsak, en azından yürüyüş yapmayı kendimize alıştırmalıyız. Günde yarım saatinizi ayırıp spor yapmanızın tam bir genç vücuduna sahip olmanız için yararları var. Ancak ısınmadan sakın egzersiz hareketleri yapmayın.

Uyku: Ne yazık ki uykudan feragat edemiyoruz. Bedenimiz için büyük bir ihtiyaç ama yanlış yaşadığımızdan dolayı uykumuzu da kendimize sağlıksız bir hale getirecek şekle getiriyoruz. Şayet vücudun en iyi dinlendiği saatler, 23.00/ 06.00 araları. Günde yedi saat uyusanız bu size yetecek. Bir de öğlen arası kaylule yapma şansınız varsa, yarım saat veya bir saat dinlenebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın