Saçkıran bitkisel tedavi yolları nelerdir?

saçkıranSaçkıran vücudunuzdaki bağışıklık sisteminin sebep olduğu bir rahatsızlıktır. Sebebi belli olmayan şekilde bağışıklık sistemini yabancı olarak algılamış olduğu kendi hücrelerine savaş açması yüzünden meydana gelir. Buna doğal bir tepki olarak saç kökleri etrafında lenfosit hücreleri sitokin denen kimyasalı salgılamaktadır. Bunun devamında bu bölgede saç dökülmesi meydana gelir. Bu durum halk arasında saçkıran olarak, tıpta ise Alopesi Areata olarak tanımlanır. İnsanlarda genellikle stresli bir dönemden sonra ortaya çıkan bu sorunun bilindiğinin aksine beslenmeyle bir ilişkisi yoktur. Başlangıç aşamasında çok fazla belirgin olmadığı için, tesadüf eseri berbere gidilince ya da saçlara daha dikkatli bakıldığı zaman fark edilebilir. Saçkıran meydana geldiğinde saçların büyüme sürecini durdurmakta ve saç tellerinde köklerin ayrılmasına sebep olur. Bu sorunun bulaşıcı bir özelliği olmamasına rağmen, kişilerde yaşam kalitesini düşürücü olumsuz etkiler yapmaktadır. Bu yüzden mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Saçkıran için bitkisel tedavi yolları bunun için hastalara yardımcı olabilir. Saçkıran hastalarda kalıcı bir rahatsızlık olmadığı için, tedaviyle düzeltilme olasılığı vardır.

Saçkıran bitkisel tedavi yolları nedir?

Sarımsak tedavisi: Saçkıran probleminin bitkisel tedavisi için en sık başvurulan malzeme sarımsaktır. Sarımsak içeriğinde olan asitli ortamla cilt için hafif tahrişe neden olabilen bir üründür. Bu tahriş nedeniyle kan damarları genişler ve bölgede kızarıklıklar olabilir. Fakat bu geçici bir etki olduğu için, fazla önemsenmemesi gerekir. Kan damarları genişlediğinden saç köklerinin olduğu yere daha fazla kan gider ve saç köklerinin beslenmesi için faydalı olur. Bu etki yüzünden saçlar tekrar çıkmaya başlar. Bazı kremlerin içeriğinde sarımsakta bulunan salisilik asit olduğu için, saçkıran rahatsızlığında doktorlar tarafından bu kremler hastalara önerilir.

Saçkıran için sarımsağı kullanarak tedavi edebilmek için 1 diş sarımsağın enlemesine ortadan ikiye bölünmesi gerekir. Bu kestiğiniz sarımsağı saçlarınızın döküldüğü yere canınız hafif yanıncaya kadar iyice sürterek sürmelisiniz. Bunu yaparken saçsız alanda hafif bir kızarıklık olur. Bu tedavi yönteminin saçları tekrar çıkarma olasılığı ise, % 70 kadar olur. Eğer uyguladığınız başarılı bir tedavi olmazsa, dermatoloğa gitmeli ve enjeksiyonla kortizon tedavisi uygulanmasını sağlamalısınız.

Sirke ruhu: Aktardan kolayca alacağınız sirke ruhu ile saçkıran tedavisi uygulayabilirsiniz. Bunu saçlarınızın döküldüğü yere sürün. Bunu yaptığınızda aynı sarımsak tedavisinde olduğu gibi bölgede hafif bir yanma gibi his duyabilirsiniz. Fakat uygulamanız sonucunda saçlar döküldüğü yerden yeniden çıkabilir. Bu alanda önce hafif bir kabuklanma olabilir. Bu kabukları elinizle koparmamaya çalışın. Kabuklar kendiliğinden kabuklar düştükten sonra, saçlarınız tekrar çıkmaya başlar.

Saçkıran için kullanılan bitkisel tedavi yöntemleri, bu sorundan yakınanlar için tedavi edici bir çare olabilir. Bunun kalıcı bir sorun olmadığını bilmeniz gerekir. Ancak estetik açıdan kişiyi rahatsız edeceğinden, mutlaka uygun çözüm yolları aranması gerekir. Umarız verdiğimiz bitkisel çözüm önerileri sizler içinde faydalı olur.

Bir Cevap Yazın