Bir çoğumuz rafadan yumurtayı kafadan yumurtaya tercih ederiz öyle değil mi? Ama herzaman yumurtayı istediğimiz kıvamda pişiremeyiz. Biraz dikkatle ve aşağıdaki ipuçlarına uyarak bunu gerçekleştirebilirsiniz.
- Yumurtaları uygun büyüklükte bir tencereye veya cezveye dikkatlice koyun ve üzerine yumurtaları tamamen kaplamaya yetecek kadar su ekleyin.
- Tencereyi ocağın üzerine koyun ve yumurtaları kaynatmak için ocağı yüksek ateşe ayarlayın.
- Su kaynamaya başlar başlamaz, yumurtaların ağır ağır kaynaması için ocağı kısık ateşe ayarlayın.
- Kaynamaya başlamasından itibaren yumurtaları 4 dakika pişirin ve ocaktan alın. Tenceredeki kaynar suyu boşaltın.
- Yumurtaları tutarken eliniz yanmaması için yumurtaların bulunduğu tencereyi soğuk suyla doldurun.
- Bundan sonrası size kalmış. Yumurtanın sadece üst kısmını soyup küçük bir yumurta kâsesinde ve çay kaşığı ile servis yapabilirsiniz. Yada nasıl yemeyi seviyorsanız öyle yapın.


çok teşekkür ederim sayenizde düzgün bişi yapabildim
teşekkürler.. hemen hazırlıyorum kendime.
Çok saolun
yumurta yersek kaslarımız
ve boyumuz büyür yumurta yersek büyürüz
cüneyt yaş kaç
Allah razı olsun evde tektim bişey bilmiodum sayende yaptım
öğrenmiş olduğum iyi oldu yarın annişkoma kahvaltı hazırlayacağım
canım kahvaltıya gelirim çabucak tamamı buket
yumurta lop pişti 4 dk çok fazla eminmisiniz 4 dk olduğuna 1 dk da hazır
denicem
yuppi snunda kiwamini tutturdm tam istdgm gbi oldu teşekkurler
artık yumurta yapmayı bilmiyosanız yuhh size çook kolay ben hergün yapyrm<D
Teşekkür ederim çok işime yaradı
Valla ne söyliyim çok sağolun sayenizde çok güzel oldu
yumurta yapmak dünyanın en zor işidir. Bunu halen anlmayan arkadaşlar var. 2. si ise pinpon oynamaktır. O falsoları nasıl veriyorlar anlamış değilim. Bir topuda karşıla be arkadaşım!!! =)
detaylı bilgi için ulaşabilirsiniz. folkan.666@hotmail.com
deniyoruz
oluyor oluyor oluyor oluyor oluyor olduu
yaptık harika oldu. sağolun. biz kaseye boşaltıp ekmek banmayı seviyoruz
3.5 dakika kaynattım ve çok pişti hanımdan fırçayıda yedik. Sayende iğrenç bir kahvaltı yaşadık
4 dakika fazla diyen arkadaşlar ocağı kısmayı unutuyorlar heralde. yüksek ateşte kaynatmaya devam ederseniz 1-2 dakika yeterli ama kaynadıktan sonra ocağı kısarsanız 4 dakika ideal. bunu siz de deneyerek damak zevkinize uygun bir süre belirleyebilirsiniz.