Nasıl fit bir vücuda sahip olabilirim?

fit olmak

Fazla kilolarımız varsa düzgün fizikli olmak için çaba gösteririz. Diyet yaparak fiziğimizi düzeltmeye çalışırız ancak spora önem vermediğimizde vücudumuz istediğimiz gibi şekillenmez. Fazla abartmadan yağ ve karbonhidrat diyeti yapıp düzenli egzersizlerle kilo vermeye ve fit olmaya başlarız. İlk bir hafta aşağıda sayacağımız maddeleri uyguladığınızda tavsiyelerimiz daha sonra yaşamınızın bir parçası haline gelecektir.

Nasıl fit oluruz ve fit bir vücut için yapılması gerekenler;

  1. Önce alkol ve sigara kullanıyorsak bırakmalıyız. Ya da çok az tüketmeliyiz.
  2. Kısa sürede kilo verdiren diyetlerden uzak durun. Çünkü ilerleyen süreçte daha fazla kilo alırsınız.
  3. Kahvaltı öğünü kesinlikle atlamayın ve sabah kalktığımda canım bir şey yemek istemiyor demeyin. Uyandıktan bir veya iki saat sonra Kahvaltı yapmazsak metabolizmanız yavaşlar. Kesinlikle öğün atlamayın.
  4. Günlük almamız gereken protein miktarına dikkat edin. Eğer düzenli spor yapıyorsak toz halinde protein alınabilir.
  5. Hem kilo vermek hem de kaslı olmak mümkün değildir. Kaslı vücuda sahip olmak için tüketmeniz gereken bir kalori miktarı vardır. Önce karar verin fit görünmek mi istiyorum yoksa kaslı bir vücudum mu olsun?
  6. Sofradan doymadan kalkın. Ara öğünleriniz ile açlığınızı yatıştırın. Ara öğünlerde yoğurt, meyve meyve gibi şeyler tercih edin. Ara öğünler ile metabolizmanız hızlanacaktır.
  7. Yemeklerinizi hızlı yemeyin en az 10 kere çiğneyin. Çünkü beyin yemeğe başladıktan 20 dakika sonra doygunluk hissini verir. Ne kadar yavaş yerseniz doyduğunuzda o kadar az şey yemiş olursunuz. Karnımız şiştikten sonra doydum demek yanlış olur.
  8. Düzenli bir spor aktiviteniz yoksa bile günde en az bir saat yürüyüş iyi gelir. İşe gidiş gelişlerde yürümeyi mutlaka yapın. Asansör kullanmasanız da olur. Uzun süre masa başında kalmayın belli aralıklarla hareket etmeye özen gösterin.
  9. Eğer belli bölgelerde yağlarınız birikmişse bölgesel spor yapabilirsiniz.
    fit olma
  10. Karbonhidratlı besinler olan hamur işleri ve kızartmalardan olabildiğince uzak durun. Hiç yemeyin demiyoruz. Ancak haftada bire kadar düşürürseniz sizler için iyi olur.
  11. Dengeli beslenmeye önem verin diyet programlarından uzak durun. Çünkü her kültürün ve insanın yemek yeme alışkanlığı farklıdır. Bu yüzden sebzenin meyvenin, yoğurdun bol olduğu beslenmeyi kendiniz belirleyin.
  12. Meyveyi hemen yemekten sonra yemeyin. En az yarım saat bekleyin. Yemek öncesi yenilmesi en güzeli ancak toplumda yemekten sonra meyve yenir algısı vardır.
  13. Günde 2 litre suyu belli aralıklarda içerek hem cildinizi güzelleştirin hem fit olun.
  14. Çikolata, tatlı ve meyve suyu gibi şekerli besinler yerine meyvenin kendisini ve posasını tüketelim. Sadece meyve şekeri vücudumuz için yeterlidir.
  15. Porsiyonları alırken dikkat edelim tabağımızı bitirmek önemli ama tabağı bitirmek için fazla yemek sağlığınıza zararlıdır.

Yukarıdaki maddeleri sabırla okuyup kendinizi psikolojik olarak hazırlayın ve hayatınızı buna göre şekillendirin. Sadece güzel görğnmek için fit olmayın. Sağlıklı olmak için fit bir vücudunuz olsun.

Bir Cevap Yazın