Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlayan bir yöntemdir. Soğutma sistemi olan lazer epilasyonunun yaydığı ısı miktarı cilde zarar vermeyecek şekilde kıl kökünü yok eder. Birçok farklı cihazla yapılan epilasyondan faydalanmak isteyenler, insan sağlığına zararı olmayan ve güvenilir sistemleri seçmelidir. Cihazın kullanılışı hakkında bilgisi olan kişilerin çalıştığı, yeterli donanıma sahip olan merkezlerin tercih edilmesi gerekir. Doğru olarak yapıldığı takdirde başarı oranı %100 olan lazer epilasyon kişilere tüysüz bir yaşam sunmaktadır. 11 yaş sonrasındaki erkek ve kadınlarda rahatlıkla uygulanabilir bir yöntemdir. Uygun koşullarda yapılırsa

lazer epilasyon

herhangi bir yan etkisi bulunmayan güvenli bir yöntemdir. Yaptırmak isteyenler uygun klinikleri seçmeli, uzmanlar ve cihazlar hakkında bilgi alarak uygulamayı yaptırmalıdır.

Lazer epilasyonda kullanılan dijital spektrofotometre cihazı nedir?

Uygulanan işlemde amaçlanan, lazer ışınının doğru biçimde kıl köküne ulaşıp, kökün yeni bir kıl üretimini yapmamasıdır. Işın miktarı doğru miktarda ayarlanmazsa, kökler tahrip olmayarak yok olmaz, aşırı verildiğinde ise cilt yanıkları ve lekeler oluşur. Bu hassas dengeyi göz ile ayarlamak mümkün değildir. Dozun ayarlanması mutlaka dijital spektrofotometre ile yapılmalıdır. Her seanstan önce bu cihazla lazerin dozu doğru ayarlanmalıdır. Uygulamayı yaptıracağınız klinikte bu cihazın bulunup bulunmadığını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Lazer epilasyon cihazlarının çeşitleri nelerdir?

Alexandrite Lazer: Bu cihaz cilt rengi fazla koyu olmayan ve koyu renk kıl yapısına sahip olan kişiler için en uygun cihazdır. Kıl köküne kadar inebilen cihaz, kalıcı sonuç sağlayarak tüylerden kurtulmamızı sağlar. Ciltte yanık sorunlarının yaşanmamasını sağlar. 3 cm uzaklıktan çalıştığı için oldukça hijyen bir cihazdır. Bu uygulamayı yaptırmak için önerilen cihazlardan biridir.

NdYag Lazer: Bronzlaşmış ciltlere işlem yapan bu cihaz, yüzeysel bir etki yaptığından, kalıcı bir başarıyı yakalayacağını söyleyemeyiz. Ayrıca acı verme etkisine de sahiptir. Seansların sonunda yanık oluşma ihtimali fazladır.

Işık bazlı sistemler: (Mavi ışık, Fotoepilasyon, IPL vb.) Yoğunlaştırılmış ışık sistemleri ile çalışan cihazlar, gerçek epilasyon etkisini göstermezler. Kıl köküne kadar inemedikleri için başarı sağlayamazlar. Ağda yöntemine benzer etkileri vardır. Kalıcı çözüm isteyenler için uygun değildir.

Dioda Lazer: Bu cihaz sadece ince kıl köklerinde başarı sağlayabilen yapıdadır. Yüz bölgesindeki kıllar için kullanımı daha uygun olacaktır. Kalın tüyler için bu cihaz önerilmemektedir. Ciltle temas halinde yakın işlem yapıldığı için hijyen açısından sorun yaşanabilir.

Radio Frequency (RF): Bu cihazlar radyo frekansı ile çalıştığı için, aslında lazer sayılmazlar. Açık renkteki kıllar için uygulama yapılabilirse de, kalıcılık sağlanamaz.

Lazer epilasyonda yapılması gerekenler nelerdir?

Alınması gereken kıllar yeterince uzadıktan sonra, kalın nitelikteki kıllar için 2 ay arayla 4-6 seans, yüz  bölgesinde bulunan ince kıllar için ise 1 ay arayla 6-12 seans yapılmalıdır. Seanslar arasında bundan kısa aralar olmamalıdır. Uygulama sadece aktif kıl köklerine etki ettiğinden dolayı, aynı anda tüm kökler aktif olamayacağından tek seansla işlem yapılamaz. Bu sebeple kesinlikle seanslar halinde uygulama yapılmalıdır. Kişilerin vücut ve kıl yapıları farklı olduğu için, seans sayıları hakkında verilecek bilgi kişiye göre değişecektir. Epilasyonda cilt tipine uygun dozlar kullanılmalıdır. Kıl köklerine etki edebilecek, cilde zarar vermeyecek olan dozların seçilmesi gerekir.

Lazer epilasyon sonrasında yapılması gerekenler nedir?

  • Uygulama sonrasında  kişiler gün boyu güneş ve solaryumdan uzak durmalıdır. Güneşe çıkmak zorunda kalınırsa, yüksek faktörlü koruyucu kremler kullanmalısınız.
  • Uygulama sonrasında kıl kökleri 4-10 gün arasında uzayarak, dökülür. Dökülmediği zaman elle koparılarak kolayca çıkması sağlanır.
  • Uygulama sonrasında cilt tipine göre değişik hassasiyetler oluşabilir. Bu kızarıklıklar birkaç gün içinde geçecektir.
  • Uygulama sonrasında keselenmeden ılık duş alınabilir.
  • Hormon bozukluğu bulunan kişilerin seans sayıları buna uygun şekilde ayarlanmalıdır.
  • Uygulanan seanslara düzenli olarak devam etmek gerekir. Kıllarda gözle görülür fark ancak 3. seanstan sonra belli olur. Yapılan seanslar ilerledikçe maksimum fayda  görülecektir. Uygulamanın başında acele etmemek gerekir.

Lazer epilasyonun avantajları nedir?

  • Hastaların çoğunluğunda etkili olup, uzun süre etki sağlar.
  • Ağlık açısından güvenilir bir yöntemdir.
  • Özellikle bacak ve sırt bölgesi gibi kıl yüzeyleri geniş alanlarda hızlı bir uygulamadır.
  • Toplam olarak 2 saat gibi bir zamanda kıllardan kurtulmanızı sağlayan, ağrısız bir yöntemdir.
  • Ciltte oluşan alerji ve tahriş etkileri bulunmamaktadır.
  • Kıl dönmelerinde ve batıklarında etkili bir uygulamadır.
  • Enfeksiyon oluşma ve hastalık meydana gelme olasılığı bulunmamaktadır.

Bir Cevap Yazın