İdrar yolu enfeksiyonlarının bitkisel tedavisi nasıl olur?

İdrar yolu enfeksiyonları bitkisel tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Özellikle kış döneminde oldukça sık görülen rahatsızlık, sağlığı olumsuz olarak etkilediğinden, antibiyotik kullanımı zorunlu olmaktadır. Rahatsızlık devamlı olarak tekrarlama özelliğine sahiptir. Tedavide sürekli antibiyotik kullanımı, insan sağlığına faydalı değildir. Sürekli kullanılan antibiyotiklerin etkinliği de azalmaktadır. Enfeksiyonlar çoğunlukla bakteriler, virüsler, az da olsa mantarlar nedeniyle oluşur.  Bu sebeple bitkisel ürünleri tercih etmek sağlığı koruyabilmek için faydalı olur. Enfeksiyona iyi gelecek olan bitkiler idrar miktarını arttırıp, enfeksiyonun tedavisinde etkili olabilir. Bu yüzden uygulanan tedavi sırasında günde en az 2-3 litre su içmek ihmal edilmemelidir. Bitkisel tedavi için kullanılacak otlar, hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktora danışılıp kullanılmalıdır.

idrar yolu enfeksiyonu

İdrar yolları enfeksiyonunda uygulanabilecek bitkisel tedaviler nedir?

Karnabahar kürü: Rahatsızlık kış döneminde artış gösterdiği için önce karnabahar ile yapılan bir kürü vermek istiyoruz. Yaklaşık olarak 300 gr karnabahar, 750 ml suyun içinde hafif ateşte kaynatın. Daha sonra suyu süzüp soğumasını bekleyin. Bu suyun yarısını sabahları, diğer yarısını akşamları içmelisiniz. Karnınızın aç ya da tok olması önemli değildir. Bu kürü 7 gün boyunca içmelisiniz. Daha sonra 3 gün ara verip, sonra 7 gün süreyle içmelisiniz. Tekrar 3 gün ara vererek, 7 gün süreyle içmelisiniz. Böylece 3 kür halinde içeceğiniz karnabahar suyu, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelecektir. Kürü uygularken bol miktarda C vitamini almalı, her gün taze olarak hazırlanmalı ve karnabaharın taze olmasına dikkat edilmelidir. Ilık olarak içilmesi tavsiye edilmektedir. Karnabahar kronik hale gelen enfeksiyonlar için etkili bir sebzedir. Enfeksiyonun yeniden tekrarlamasını önler. Karnabaharın içeriğinde anti bakteriyel maddelerin bulunması, enfeksiyonlara karşı etkili olmasına katkı sağlamaktadır.

Altınbaşak otu: Mikrop öldürücü özelliğinin bulunması nedeniyle, iltihaplanmaların önüne geçen bir bitkidir. Krampları da hafifletici etkileri vardır. Bunun için kaynar suyun içine koyulan 2 çay kaşığı otu 10 dakika dinlendirip, yemek aralarında içilmelidir. Bu çay her defasında taze olarak hazırlanmalıdır. Tedaviye yardımcı olmak için, gün içinde bol su içmelisiniz.

Ardıç meyvesi: Krampları gideren ve idrar söktüren ardıç meyvesi kürü 4-6 hafta süresince kullanılabilir. Bunu 1-2 çay kaşığı kıyılmış meyveyi sıcak suyun içinde 10 dakika demleyip içmelisiniz. Günde 2-3 defa içilebileceğiniz bir çaydır.

Limon: Limon suyu idrar yolu enfeksiyonlarında faydalı olabilecek bitkiler arasındadır. Mikroplar üzerindeki etkisi, tekrarlayan, kronik hale gelen enfeksiyonları önlemede oldukça etkilidir.

Bayır turpu: Mikrop öldürücü etkisi ve tekrarlayan enfeksiyonlarda etkili bir bitkidir. Her gün 20 gr taze olarak tüketilebilir. Bunu 4-6 hafta süreyle kullanabilirsiniz.

Maydanoz: İdrar arttırıcı özelliği olan maydanozu enfeksiyonlar için kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı maydanozu, kaynar suyun içinde demleyerek içebilirsiniz. Günde 3 defa içilebilecek bir çaydır.

Oğul otu: Enfeksiyonlara karşı kullanacağınız oğul otu, bir bardak suyun içine atarak 5 dakika süreyle kaynatmalısınız. Bunu dinlendirip sabah ve akşam saatlerinde içebilirsiniz. Tedavi süresince hazırlayacağınız çayı 25 bardak içmeniz yeterli olur.

Bir Cevap Yazın