Horlamadan kurtulmanın yolları?

Horlama konusunda yapılabilecek olan tedbirleri hemen almak, uyku apnesinin yolunu tıkamak adına önemlidir. Bu nedenle çok gözlenen horlamaya dair bazı önlem alıcı bilgileri derledim. Bu sayede, horlayan kişiyseniz veya arkadaşlarınızda bu tür bir durum varsa yardımcı olmanız bakımında aşağıda yazacağım bilgileri kendilerine iletebilirsiniz.Snoring man - couple in bed

Önlemler…

  1. İlk olarak herkesin horlayan kişiyi gördüğünde yaptığı uyarı, horlamanın kesilmesi ve önüne geçilmesi için yapılması gereken. Yani yan yatmaya kendinizi alıştırmalısınız. Eğer sırt üstü yatarsanız diliniz boğazınızın arka tarafına çekildiğinde buradan horlama sesi meydana gelir.
  2. Çok fazla kilolu olan kişilerde horlama rahatsızlığı daha sık rastlanır. Bu sebeple herkesin ideal olan kilosunu koruması gerekir. Fazla kilolar uyku esnasında boyuna yük bindirir ve buda nefes alma konusunda sıkıntılar doğurur.
  3. Alkolde horlamanın bir sebebi. Boğaz kaslarına zarar verdiğinden horlamanızı sağlar.
  4. Uykunuzun düzensiz olması da bir başka sebep olarak karşımıza çıkıyor. Horlamanın önüne geçilmesi için uyku düzeni gerekiyor.
  5. Burunun tıkalı olması, horlamanın bir başka sebebi. Bu sebeple burunu tıkalı olan kişi yatmadan önce gerekli lan ilaçları almalıdır. Burundan kişi soluk alıp veremezse, bu ağızdan yapılacağından horlamaya sebep olur.
  6. Nevresimlerin düzenli bir şekilde yıkanası önemli. Hatta yastıkların değişmesi ve temizlenmesi de horlamanın önüne geçmek için yapılması gerekenler arasında. Bu yastık veya nevresimlerde biriken tozlar, alerjiye ve horlamaya sebep oluyorlar. Burun yollarının tıkanmasını sağlıyorlar. Bu nedenle nevresimler ve yatak, yastık temizliği önemli.
  7. Bol su tüketmek, horlamanın olmasını engeller. Çünkü burun ve yumuşak damağındaki salgıların düzelmesini su sağlar. Eğer gün içerisinde düzensiz bir sıvı takviyesi söz konusuysa, bu bölgelerdeki bezlerde kurumalar meydana gelir. Buda bu bölgelerin tıkanmasına, horlamayı tetiklemesine sebep olur.

Bir Cevap Yazın