Burun ucu kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Burun ucu kaldırma burun ucunun düşüklüğünden ve sarkıklığından şikâyetçi olan kişiler için uygulanabilecek bir işlemdir. Bunu ameliyatlı ya da ameliyatsız olarak uygulanabilmesi mümkündür. Burun ucu ve septum kıkırdağına, üst dudağın iç kısmından bağlı olan kaslar burnun uç tarafını aşağıya doğru çekerek, burnun aşağıda olmasına neden olur. Bazı insanlarda bu görünüm gülümseme sırasında çekilme şeklinde daha belirgin bir hale gelir. Burun kişilerin yüzünde orta bölümde yer alan ve yüz ifadesi için son derece önem taşıyan bir organdır. Burun ucunda yapılacak olan kaldırma işlemi yüz hatlarının tamamen değişmesine neden olacak bir yöntemdir. Burun kaldırma ile nasıl bir sonuç alınacağını estetik cerrahınızla konuşup, rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu işlemde hangi yöntemin kullanılacağını doktorunuzla birlikte kararlaştırabilir, estetik bir burun yapısına sizde kavuşabilirsiniz.

Burun ucu kaldırma nasıl yapılır?

burun kaldırma

Ameliyatsız burun ucu kaldırma: Burun ucuna botoks uygulanıp 1-2 mm kaldırılması sağlanır. 5-10 dakika sürecek uygulama sırasında herhangi bir anesteziye ve kesi yapılmasına gerek kalmadan işlem sonuçlandırılır. Uygulamadan sonra 10-15 gün geçtikten sonra yapılan işlemin etkileri yüzde görülür. Burun ucunda olan düşüklük ortadan kalkar. Kişinin yapılan işlemden memnun kalması halinde 4-8 ay arasında uygulama yeniden tekrarlanır. Dudak yan tarafına ve burun kanatlarına bağlı olan kasların yukarı doğru çekilmesiyle burun ucunda sarkıklık olan kişilerde yapılacak botoks çok iyi bir sonuç verir. Botoks uyuşturucu krem ya da spreyle uygulanır. Bu uygulama belirli bir süre sonra yeniden tekrarlanmayı gerektirdiği için, buna alternatif olacak yöntemlerde uygulanmaya başlanmıştır. Son yıllarda başarıyla yapılan iple burun ucu kaldırma yöntemi de bunlardan birisidir. Burun ucu kepçe kulak estetiğinde yapıldığı gibi, iple yukarıya kaldırılıp kalıcı bir burun kalkıklığı sağlanır. Anestezi ve neşter istemeyen bir yöntem olan iple burun kaldırma işlemi oldukça başarılı şekilde uygulanır. Ameliyattan sonra kullanılan malzemelerde herhangi bir çürüme ve revizyon gereksinimi olmadan, burun ucu kalkıklığı sağlanmış olur.

Ameliyatla yapılan burun ucu kaldırma: Bu yöntem burun yapısında büyük bir kemeri olmayan ve burun ucu belli oranda düşük olan hastalara uygulanır. Böylece burun estetik bir görünüm kazanır. Bu tür ameliyatlar sadece estetik açıdan burun ucunun kalkmasının yeterli olduğu hastalara yapılmalıdır. Burun için en ideal görünüm burun ucu kalkıklığının erkeklerde 95 derece, kadınlarda ise 105-110 derece olduğu durumdur. Düşük bir burun görüntüsü hem estetik durmaz, hem de burun yapısını daha uzun gösterir. Ameliyatta burun içinden yapılan minimal bir kesiyle, burun ucu yukarıya doğru kaldırma yapılma amacını taşır. Burun ucu kaba şekilde duruyorsa, ameliyat sırasında buda  düzeltilir. Genel anestezi gerektirmeden yapılan ameliyat, lokal anestezi altında 15-20 dakikada uygulanır. Burun ucunda bulunan kıkırdak yapıların septuma asılması esasıyla uygulanan bir ameliyat yöntemidir. Böylece burun kalkıklığı istenilen seviyeye getirilmiş olur. Ameliyat sonunda hastaya tampon konmaz ve hasta günlük işlerine hemen dönebilir. Müdahale minimal yapıldığından, hastaların sadece burun ucunda hafif bir ödem oluşur ve ameliyat yeri ince bir bantla kapatılır. İyileşme süresi oldukça kısa bir işlemdir. Alçı tampon gerekmez, morarma olmaz ve normal yaşama hızlı bir dönüş olur. Burun ucu kaldırma işlemi hastaların görünümünü düzelttiği gibi, psikolojik olarak kişide olumlu etkiler yapar.

Bir Cevap Yazın