Bilim UFO'ları nasıl açıklar?

Ufo, dünyamız dışında ve farklı galaksilerde yaşayan türlerin, kullandıkları gemilere verilen isimdir. Dünya üzerinde, pek çok insan tarafından görüldüğü söylenen Ufo’lar, görünüşe göre sık sık bizi ziyaret etmektedirler. Bu kadar büyük bir kainatın içinde, yalnız başımıza yaşadığımız savı saçma gelse de, bilimin bize bazı konularda verdiği bilgiler ile bu savı destekler gibi duruyor.

Uzaylı hayatların dünyamıza gelebilmesi için, çok büyük hız yapan gemilere ihtiyaç duyulmalıdır. Bu hız o kadar fazladır ki, ışık hızını bile geçmektedir. Işık hızından daha büyük olan hızlar, Einstein’in  görecelik kuramına ve bildiğimiz fizik yasalarına ters düşmektedir. Bunun yanı sıra, galaksiler arasındaki yolculuklarda oluşacak olan, enerji ihtiyacını da gerektirmektedir. Einstein’a göre, ışık hızına yakın bir hızda yolculuk yapan herhangi bir nesne veya Ufo, dışarıdan bakan birine daha da iri gözükmektedir. Büyüyen kitle, dolayısıyla nesneyi hızlandırmak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bu güç, tahmin ettiğimizden çok yakıt demektir. Bu da daha ışık hızına bile çıkamayan bir uzay gemisinin, 1 yıl boyunca ABD’de tüketilen enerjinin, milyarlarca katı enerji ihtiyacı olduğunu anlatmaktadır. Başka bir güçlük ise, bilinen hava araçları tarafından yapılamayan, hızlı ve ani manevralardır. İnsanlar, ancak belirli hızlarda ve manevralarda yaşayabilir. Bu büyüklükte hızlar, kaçırıldığını söyleyen insanları sıvı hale bile getirebilir.

Peki, Seti projesi nedir?

1960 yılında, astronot Frank Drake tarafından kurulan Seti ( Dünya Dışı Zeka Araştırması ), Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Merkezi tarafından desteklenmektedir. Seti projesinde,  eğer galaksinin herhangi bir köşesinde uzaylı bir yaşam formu varsa, iletişim kurmak için radyo frekansı yayabilirler, hipotezi araştırılmaktadır. Seti radyo teleskopları, 24 saat boyunca tüm evrenden gelecek olan radyo frekanslarını tarar. Daha henüz bir olguya rastlanmasa da, uzun yıllar daha bu projelerin devam edeceği gözükmektedir.

Bir Cevap Yazın