Belek neresidir?

belekBelek ülkemizin turizm şehri olan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı ve golf turizmiyle özdeşleşmiş olan bir tatil beldesidir. Beldede olan lüks turizm tesisleri, doyumsuz sahili, görsel güzelliğiyle çam ormanları ve golf sahalarıyla burası görülmeye değecek bir tatil cennetidir. Ayrıca havalimanı ve Antalya merkeze olan yakınlığıyla dikkat çeken beldenin, doğal kum plajlarının güzelliği nedeniyle deniz turizminin keyifle yapılacak sahillerine sahip olduğu söylenebilir.

Tipik Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Belek, yaz aylarında sıcak ve nem oranı yüksek, kış döneminde ise bol yağış alan bir bölgedir. Geçmişi Bergama krallığına kadar inen beldenin, özellikle turizm sezonlarında oldukça hareketli geçen bir dönemi vardır.

Belek ülkemizin sadece bir turizm bölgesi değil, Akdeniz’deki doğal yaşam özelliklerini yansıtan bir bölge olması nedeniyle oldukça değerlidir. Günümüzden kısa bir süre önce bataklık ve sazlıklarla kaplı bir bölgeyken, kurumların yaptığı düzenli çalışmalarla bu güzellikleri edinmiştir. Kendine özgü ormanlarının olması ve bitki örtüsünün güzelliğiyle keşfedilen bir bölgedir. Belek 1984 yılında Turizm Bölgesi olarak ilan edilmiş. Bölgedeki bitki çeşitliliği ve canlıları burasının tüm özelliklerini yansıtmaktadır. Deniz kaplumbağasının üreme alanının olması ve özellikle nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının bu bölgede üremesi, buraya gelen ziyaretçilerin oldukça fazla ilgisini çekmektedir.

Aspendos tiyatrosu: Tarihte geçmişi iki bin yıla kadar inen ve dünyaca ünlü antik tiyatro, Romalılar zamanında Aspendos’lu Zenon tarafından inşa edilmiştir. Belkıs köyünde bulunan tiyatro, her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Antik çağda buraya Pamfilya adı verilmekte ve buradaki bölgenin eski bir yerleşim alanıdır. Zaman içinde konserlerin ve çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği bu tiyatroyu, Belek’e giden ziyaretçilerin görmesi gereken tarihi eserlerden biridir.

Aspendos su kemerleri: Aspendos Tiyatrosundan başka buraya gideceklere, Roma döneminden kalan Aspendos Su Kemerlerini görmesini tavsiye etmeliyiz. Bu kemerler bazı yerlerde iki katlı görünümleriyle muhteşem bir görünüm sunmaktadır.

Perge antik kenti: Helenistik dönemden kalan antik kent, Serik ilçesinde kalmış olsa da, Belek’e daha yakın olması yüzünden rahatça görebilirsiniz. Unesco Dünya Mirasları Listesine ’de önerilmiş olan antik kentin mutlaka görülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Kurşunlu şelalesi ve milli parkı: Belek’e yakın olan bu şelale görülmesi gereken yerlerden biridir.  2 km’lik kanyonun içinde yer alan Kurşunlu şelalesi, 1986 yılından beri milli park olarak ziyaretçilere açılmış.

Plajlar: Belek bölgesel olarak doğal kum plajları ile çok güzel koylara sahip olan bir beldedir. Mavi bayraklı plajlarıyla ünlenmiş olan belde de, İskele mevki, Taşlıburun, İçkum Tepesi 2 ve İçkum Tepesi 1 plajlarının mutlaka görülmesi gerekir.

Dinler bahçesi: 2004 yılında turizme kazandırılmış olan Dinler Bahçesi, üç büyük dinin bir yerde buluştuğu bir alandır. Aynı bahçe içinde yer alan Cami, Kilise ve Sinagog buraya gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Bahçe içindeki mescit ise, Cennet bahçesi olarak anılır. Bahçe içinde bulunan din adamları, ziyaretçilere çeşitli ikramlar sunar. Belek’te tatil yapan yabancıların, dinlerinin gereklerini burada yerine getirme olanağı bulabilir.

Bir Cevap Yazın