Başarılı olmak için bunları yapın ne yapılmalı?

Başarılı olmak için ne yapılması gerektiği hususunda fazla düşünerek zaman kaybetmeyin. Sadece hareket ve ardından gelecek olan berekete ihtiyacınız var. Bunun için ilkeleriniz olmalı. İlkelerinizi nasıl belirleyeceğiniz hususunda bir haritayı bu yazımızda sizler için hazırladık. Bir nevi başarı anayasası hükmünde olan yazacaklarımız hepsini okumanızı dilerim.başarı

  1. Öncelikle başarılı olmak için yürüyeceğiniz yolda birçok engelle karşılaşacaksınız. Bunlara hazırlıklı olmanız lazım. Engeller karşısında durup, geri dönmek yerine, yeteneklerinizin gelişmesi için fırsat bilerek engellerin üzerine gitmeniz gerekiyor. Her zorlu işin çözülerek sonuçlandırılması, bir deneyimdir. Başarılı olmak için de aşılan yoldur. O zaman ilk maddemiz kesinlikle vazgeçmiyoruz. Engellerin üzerine basarak onları yolumuzdan geçiriyoruz.
  2. Hayır demeyi öğrenin. Hem sizi yolunuzdan alacak arkadaşlarınıza ve uğraşlarınıza, hem de size gelen müşterilerin tekliflerine. Evet, eğer müşterileriniz henüz uzmanlaşmadığız bir konuda sizden yardım istedilerse, onlara hayır demek, prestijiniz için en doğru karar olacak.
  3. Eğer düşündüklerinizi yazmıyor, yazdıklarınızı incelemiyor ve okumuyorsanız, başarılı olmazsınız. Bu nedenle not almayı ve plan yapmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Her akşam sabah yapacaklarınıza dair hamle planınızı hazırlamanız ve sürekli gözünüzün önünde olması daha çok çalışmak isteyeceksiniz.
  4. Eleştiriler önemlidir. Olumsuz eleştiri aldığınızda sadece karşıdakinin niyetini ne olduğunu anlayın. Gerçekten ters giden bir şeyler varsa, düzeltilmesi için not edin. Kalitenizin artması yapıcı eleştirilerle olacaktır. Olumlu eleştirileri de her zaman motivasyonunuzu arttırıcı bir söz olarak, kulağınıza küpe yapın.
  5. Her zaman sezgilerinize inanın. Zor işlerin üstesinden gelmek için bu durum en iyi şeydir. Bir işte sıkıştığınız zaman ve karar vermekte güçlük çektiğiniz vakit, ilk olarak düşünün, bilgi edinin, danışın ve sonrasında sezgilerinizle hareket edin.
  6. Her zaman işin kolayına kaçmak doğru değildir ve gelişmenizi engeller. Bazen zorlu alternatifleri seçerek, büyük hamleler yapmaya hazır olmak lazım. Risk almak, başarıyı tetikleyici bir unsurdur. Unutmayın!

Bir Cevap Yazın