Akıllı telefon şarjının uzun süre gitmesi için neler yapılmalı?

Akıllı telefonlar gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Haberleşmeden iletişime, eğlenceden dünyadaki gelişmeleri takip etmeye her konuda yardımımıza koşan akıllı telefonların tek zayıf noktası kısa ömürlü şarjları. Bir iş toplantısının ortasında, bir sunumda ya da eğitiminiz için araştırma yaparken şarjınız sizi yarı yolda bırakabilir.

Peki, kullanıcılar akıllı telefon ve tabletlerinin şarjını nasıl koruyacak?

İşte yardımı dokunabilecek birkaç öneri;

Telefonunuzu sık sık şarj edin
Telefonunuzu şarj uyarısı vermeden şarj etmek, batarya ömrünü uzatır. Aksi takdirde telefon “batarya yetersiz” uyarısı verdiğinde şarj etmeniz pil ömrünü ve verimliliği azaltır. Şarjınız %60 da olsa mutlaka şarj edin.

Telefonu titreşimde kullanmayın
Sıkça yapılan hatalardan biri de telefon sesli profildeyken hem titreşim hem zil sesinin açık olmasıdır. Telefonunuz titreşimdeyken, zil sesine harcadığından daha fazla enerji harcar.

Gereksiz uygulamaları kapatın
Bütün akıllı telefonlarda yer alan multi tasking özelliğiyle, kullanmadığınız ama arkaplanda açık olan bütün uygulamaları kapatın.

Wi-Fi’yi kapatın
Eğer yüksek boyutlu bir dosya indirmiyorsanız şarj yarıya düştüğünden itibaren mutlak suretle hücresel ağınızı kullanın.

Konum hizmetlerini kapatın
Gerekli olmadığı sürece, haritalardan yol tarifi almadığınız sürece telefonunuzun konum hizmetlerini kapatın. Çünkü bütün uygulamalar konum hizmetlerini kullanır, bu da batarya ömrünüzü azaltır.

Ekran parlaklığını kısın
Batarya ömrünüzü azaltan etkenlerden biri de, telefonun ekranı parlak tutmaya çalışırken harcadığı enerjidir.

Telefonunuza kilit koyun
Telefonunuza kilit koymak hem yabancıların telefonunuzu karıştırmasını engeller, hem de ekranınızın kazara açılması sonucu telefonun enerji harcamasını.

Şarj eden telefon kapları kullanın
Bataryanız azaldığında otomatik olarak devreye giren şarj eden telefon kapları kullanın. Hem telefonunuzu düşme, çizilme gibi darbelere karşı korur hem de batarya ömrünüzü uzatır.

sarj-eden-kilif

Uçak Modunu kullanın
Telefonunuzu uçak moduna aldığınız takdirde mesajlaşıp arama yapamaz ya da internete giremezsiniz. Ancak iş hayatında önemli bir sunumun ortasında şarjınızın sizi yarı yolda bırakmaması için uçak modu kullanın. Bu modda telefonunuz sinyal alıp vermez. Böylece batarya ömrünüz uzar.

Aşırı soğuklara dikkat!
Özellikle iPhone telefonunuzu aşırı soğuklara karşı koruyun. Apple firmasının yaptığı açıklamaya göre, telefonunuzun dokunmatik özelliği ve batarya ömrü, 0 derecede gibi dondurucu soğuklarda sizi mağdur edebilir. 0 derece sıcaklıkta dokunmatik ekran parmağınızı tanımaz ve pil ömrünüz ciddi biçimde düşer.

Sıcaklık faktörü şarjınız için çok önemli
Aşırı soğuklar gibi aşırı sıcak havalar da telefon şarjınızı olumsuz etkileyen koşullardan. Telefonunuzu kumsal gibi sıcak yerlere götürmeniz sakıncalı olabilir. Ayrıca telefonunuz şarj etme sırasında aşırı ısınıyorsa bu da mekanik bir arızanın belirtisi olabilir ve mutlaka kontrol edilmelidir.

Bildirim alımını minimuma indirgeyin
Uygulamalardan ya da e-posta adresinizden anlık bildirimleri kapatın. Anlık e-posta bildirimleri şarj ömrünüzü azaltır. Aynı şekilde telefonunuz Candy Crush, Angry Birds tarzı çevrimiçi bilgilerinizi kullanan uygulamaların gönderdiği bildirimleri ekranda tutmak için büyük enerji sarf eder. Bu da şarj ömrünüzü azaltır.

Bir Cevap Yazın