2013 yazında kadın saç modası nasıl olacak?

2103 sac modasiSaç, kadınların doğal aksesuarları olup; bakımları, renkleri, modelleri ile kadınlara ait dünya içinde büyük bir yer işgal ederler. Bu derece önem arz ettiklerinden ötürü de saçın bizzat kendisine ait bir modası her dönem oluşmaktadır.

Bu yaz saç modasında, 2013 yaz modasının birçok alanında olduğu üzere, doğallığı daha sık görüyor olacağız. Islak jöleli, biryantinli, aşırı spreyli saçlar bu yaz demode olacak. Saçın doğal görünümünü bozacak her türlü uygulamadan kaçınmalarını kadınlara şiddetle tavsiye ediyoruz.

Doğallık ile kasıt, sadece saç şekillendiricilerden arınmış saçlar değildir. Modellerde ve kesimlerde de saçların doğasından fazla uzağa gidilmemesi gerekmektedir. Dalgalı saç tercihlerinde perma kıvırcığına seçenekler arasında yer verilmemeli, doğal, “su dalgası” formunda hareketler tercih edilmelidir. Düz, uzun saçlar da aynı şekilde aşırı fönlü olmamak kaydı ile yine hoş ve modaya uygun bir görüntü teşkil edecektir.

Saç renklerinde de doğallık ön planda olacaktır. Görmeye alışık olduğumuz sarı boyalı saçları, bu yaz kadınlara rüyalarında bile görmelerini tavsiye etmiyoruz. Saçınızın doğal rengi sarı değil ise, yapay sarı tonlu boyalardan uzak durmalıısınız. Ancak, “karamel” tabir edilen ton ve bal köpüğü gibi tonlar, saça güneşten açılmış gibi bir hava verdiklerinden, doğallıkla tezat oluşturmazlar ve bu tarz renkleri tercih etmeniz de moda açısından bir sakınca teşkil etmez.

Yaz saçlarında, saçın kendisi kadar kullanılan aksesuarlar da önemlidir. Saçlar doğal olacak ancak aksesuarlar alabildiğine renkli ve albenili bu yaz. Yaz modasında giyimde göreceğimiz renkli cıvıltyı aynı şekilde saç aksesuarlarında da görüyor olacağız.

Sıcak, sımsıcak bir yaz kadınları bekliyor. Saçlar da bu sıcak günlerde doğal renkleri ve kesimleri ile göz alıyor olacak. Ancak, söz konusu olan saç olunc,a modaya uygun olmasının yanı sıra, kesinlikle yüz tipinize uygun bir saç modeli ve ten renginize uygun bir saç rengi tercihinde bulunmanız en ideal yol olacaktır.

Bir Cevap Yazın